Lenka és a tündér

2022.10.02. 07:00

Egy színész, sok szerep: a meseboltos Varga Bori díjat nyert Katowicében

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház adta hírül: Varga Bori díjat nyert Katowicében.

VN

Lenka és a tündér - Varga Borival

Fotó: VN/Mesebolt

Varga Bori nyerte "A legjobb női szerep díját" a Katowice for children 14. Nemzetközi Bábszínházi Fesztiválon a Lenka és a tündér című előadás szerepeinek életre keltéséért.

Az Ateneum Sziléziai Báb és Színész Színház szervezte a fesztivált, amelyen legutóbb 2018-ban a Batu-tá kalandjai című előadásával vett részt a Mesebolt Bábszínház (az az előadás elnyerte Katowice város polgármesterének különdíját a bábművészet tradícióinak megőrzéséért, a hagyományos bábjáték eszközeivel kortárs problémák megfogalmazásáért).

Michael Ende: Lenka és a tündér

Tervező: Rumi Zsófia
Zene: Kiss Dávid
Bábszínpadra írta és rendezte: Veres András
Játssza: Varga Bori

Lenka egészen hétköznapi kislány. Szeret iskolába járni, szeret játszani, szereti a szüleit, csak hát… Őszintén szólva nem mindig szeret szót fogadni. Apa és Anya gyakran túl szigorúak vele, Lenka legalább is ezt így érzi. Bizony minden teljesen más lenne, ha a szülők nem lennének annyival nagyobbak! Ki más tudna ebben a nehéz ügyben segíteni, mint egy igazi kívánságteljesítő tündér, Titokzatos Teodóra? Ha egy dühös kislány varázserőre tesz szert, akkor garantált a bonyodalom, az előre nem látható helyzetek sokasága. Michael Ende világhírű meséje különleges, izgalmas bábtechnikák segítségével elevenedik meg a Mesebolt Bábszínház színpadán, sok humorral, némi bölcsességgel, és rengeteg mesélőkedvvel. És az összes szerepet Varga Bori játssza!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában