Bemutató

2022.10.11. 19:46

Kirikou vasárnap újjászületik a szombathelyi Meseboltban - fotók

Michel Ocelot Kirikou és a boszorkány című meséjének színpadi változatát október 16-án 10 órakor mutatja be a Mesebolt Bábszínház. Kedden mutattak egy kis ízelítőt az előadásból. Rendezte Kovács Géza, tervezte Trifusz Péter.

Ölbei Lívia

Kirikou, Mesebolt, 20221011, ut, Szombathely, Unger Tamás / Vas Népe

Fotó: © Unger Tamás

A számos díjjal elismert francia rajzfilm alapján készült előadás főhőse Kirikou, az afrikai kisfiú – aki már az édesanyja hasában beszél, maga jön a világra, majd azonnal nekifog, hogy megértse és legyőzze a falut sanyargató boszorkányt – mondja az ajánló. A Mesebolt Kirikou-előadása 2017-ben, a 9. Gyermek és Ifjúsági Színházi Szemlén megkapta a legjobb gyermekszínházi előadásnak járó Üveghegy-díjat. Vagyis a vasárnapi bemutatón Kirikou újjászületik: ezúttal Kolozsi Angéla, Gyurkovics Zsófia, Kőmíves Csongor, Kovács Bálint, Varga Bori keltik életre a mágikus felnövés-történetet. Zenei közreműködő: Keller Dániel mv., Kiss Dávid.

 

A mesét 4 éves kortól ajánlja a Mesebolt, felső korhatár nincs, ezt érdemes megfontolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában