Nagy siker volt

2022.11.26. 11:25

A közönség is dalra fakadt a dísztermi koncerten - fotó

A sárvári Kortárs Keresztény Kórus a Kőszegi Evangélikus Egyházközség énekkarával adott nagy sikerű közös koncertet a Nádasdy-vár dísztermében.

Pogács Mónika

A sárváriak és kőszegiek közös koncertje a kórusbarátságot erősítette

Forrás: Pogács Mónika

A rendezvényen elsőként Pethő-Udvardi Andrea evangélikus lelkész köszöntötte a közönséget, majd a Kőszegi Evangélikus Egyházközség kórusa mutatta be műsorát. Tőlük a Kortárs Keresztény Kórus vette át a dal-stafétát. A sárvári evangélikus gyülekezet énekkara 2012. szeptemberében alakult, idén jubilálnak. 

-A tagok olyan szorgalommal és hittel dalolnak, hogy öröm számukra minden kóruspróba és fellépés. Most egy közös éneklésre kőszegi kórusbarátainkat is elhívtuk - nyilatkozta Vörös Krisztina sárvári karnagy. Az együttesek közösen is felálltak három dal eléneklésére. A zárószámokat is együtt választották ki. Egyik közös kedvenc Jacques Berthier Per Crucem című műve volt. A produkciót a közönség vastapssal jutalmazta. A ráadás-éneklésbe Vörös Krisztina vezényletével már a hallgatóságot is bevonták az énekkarok.  

A dísztermi este közös nevezője az volt, hogy mindkét kórus meggyőződése azonos: a zene a lelket táplálja és szeretet áraszt. A jó hangulatú eseményen az énekkarok és közönségük is láthatóan jól érezték magukat, ezt a záródal közös éneklése is bizonyította. Az est egy másik fontos célt is elért: a kórusbarátságok mélyülésének bizonyítékaként a sárváriak meghívást kaptak tavaszra Kőszegre, egy következő közös koncertre. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában