A szakkör

2022.11.14. 13:23

Babi néni nélkül ma sincs hímző tárlat Gencsapátiban - A záróvizsga alkalmával kiállítás is nyílt - fotók

A hímző és a gyöngyfűző szakkörvezetői képesítést szerzettek kiállítása nyílt hétfőn a művelődési házban záróvizsgájuk alkalmával.

Merklin Tímea

Fotó: © Unger Tamás

Varga Albin kultúrházigazgató elmondta: a Nemzeti Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza közös szervezésében tudott megvalósulni A szakkör program, látszik az elkészült alkotásokon, hogy ez nem online, hanem jelenléti kurzus volt. Biztos, hogy képzettek ezt tovább fogják vinni, hiszen volt, aki már úgy jött ide, hogy ezt oktatja is. A Nemzeti Művelődési Intézet vasi igazgatóság képviseletében ifj. Földesi Jánostól megtudtuk: nagyon sikeres a most már második évadát élő A szakkör program, több ezer ember vesz részt venne, rengeteg visszajelzés érkezik hozzájuk, hogy szükség van  szakkörvezetőkre; képzés azt az ajtót nyitotta meg, hogy  elmozduljanak a minőségi fejlődés irányába. A Hagyományok Háza képviseletében Orbán Judit vezette a vizsgát, amelyet azzal indított, hogy olyan gyönyörű kézimunkák születtek, hogy ránézésre is mindenki megugrotta a szintet. Köszönetet mondott az oktatóknak: Beszprémy Katalinnak, aki a hímzőket és Neczné Vajna Zsuzsannának, aki a gyöngyfűzőket tanította.  

A vizsgázók tárlatát kiegészítette a ma már legendás Beszprémy Józsefné Babi néni emlékkiállítása. Nyul Lászlóné Sebestyén Erzsébet, a Sárvári Népi Díszítő Művészeti Szakkör tagja elmondta: Babi néni hímzéseit a 60. jubileumi kiállításukon is bemutatták, és abból adnak itt ízelítőt, hogy a Népművészet Mestere és Vas megyei nagyasszonya példaadó munkásságát ezen az eseményen is megjelenítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában