Film és kiállítás

2022.11.02. 16:23

Balatonrendes 60: tábori hangulat a celli KMKK-ban, zengett az ének a megnyitón

A celldömölki önkormányzat tulajdonában lévő, ma is működő balatonrendesi (Kővágóőrs-Pálköve) gyermektábor 60. születésnapja alkalmából kiállítást rendeztek a KMKK Móritz Galériájában. Az artmoziban filmet mutattak be a táborról.

Ölbei Lívia

Fotó: Giczi Sándor

Baranyai Sándor celldömölki járási úttörőtitkár 1962-ben azzal a kéréssel fordult a tapolcai járási tanács igazgatási osztályához, hogy Kővágóőrs községben a Kisecséri dűlőn két, állami tulajdonban lévő telket az úttörő szövetség részére ”kiutalni szíveskedjék”.  A levélben szó van arról is, hogy a területen állandó úttörőtábort kívánnak létrehozni a Celldömölki járás úttörőinek.

Tárlat a Móritz Galériában
Fotós: Giczi Sándor

 A dokumentumok mellett tábori enteriőr is megidézi a születésnapi tárlaton a régi úttörőtáborozások hangulatát. A megnyitón Fehér László polgármester köszöntötte a közönséget, a kiállítást Pálné Horváth Mária igazgató ajánlotta a közönség figyelmébe. Felszólalt Szemenyei László – a táboralapítók közül már csak ő vehetett részt az eseményen. Radányi Károly, az Ádám Jenő Művészeti Alapiskola tanára az egykori úttörőtáborozások hangulatát megidéző dalokat énekelt gitárkísérettel. Kórus lett a közönségből, zengett a galéria: „Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat...”
A kiállítás november 16-áig tart nyitva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában