Karácsonyvárás

2022.11.27. 18:44

Ég az első gyertya Kőszeg adventi koszorúján - fotók

Karácsonyi díszkivilágítás várta a gyertyagyújtásra érkezőket vasárnap este a Jurisics téren. Kőszeg Város Fúvószenekarának kürtöseit hallhatta a közönség, majd a római katolikus közösséget képviselve dr. Perger Gyula plébános szólt a jelenlévőkhöz. Ő gyújtotta meg a hit gyertyáját az adventi koszorún.

Tóth Kata

Fotó: Tóth Kata

– A vallási ünnepeket és különösen a karácsonyt az a veszély fenyegeti, hogy elveszíti a mélységét. A kereskedelmi központok térhódítása, a mindenütt jelen lévő reklámok magukkal sodorják az ünnep jelentőségét, elfelejtjük, hogy Jézus Krisztus eljövetelére készülünk. Ünnep előtti életünk minden esztendőben hasonlít kicsit Betlehem nyüzsgéséhez, azokra a napokra, amikor nem vették észre a szállást kereső szent családot. Ezen a területen a vártnál hamarabb érkeztünk meg Nyugat-Európába, ahol évtizedek óta az advent négy hete a fogyasztói társadalom legfényesebb időszaka. A lelkünk lehet ilyen betlehem, de olyan is, amelyik szegényes hajlékát kínálja fel szállásként a szent családnak. A Názáreti kisded Jézus mindannyiunkat figyelmeztet, hogy a külsőségek mit sem érnek, ha nem találjuk meg lelkünk igazi békéjét – figyelmeztetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában