Koszorúk és mécsesek

2022.11.22. 18:16

Éhen Gyula emlékére - fotók

A megyeszékhely egykori polgármesterének, Éhen Gyula ügyvéd, író születésének 169. évfordulójára emlékezett a város, az Éhen Gyula Baráti Kör, és a Szombathely Keleti Városrészért Egyesület kedden.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Unger Tamás

Kozma Gábor, az Éhen Gyula Baráti Kör elnöke ünnepi beszédében úgy fogalmazott: Éhen Gyula szerencsés korszakban volt polgármester, és megragadta azt a lehetőséget, hogy Szombathelyt modern, polgári várossá tegye. Olyan várost alkotott, amely egyszerre volt élhető és gazdaságilag fejlett. Mint ismeretes, nevéhez fűződik a villamosítás, a csatornázás és több középület, út és lakónegyed is akkor épült fel.  

A résztvevők elhelyezték az emlékezés koszorúit és mécseseit az Alkotás utcai Éhen Gyula szobornál levetítették a Nyitány című dokumentumfilmet a Nyitra Utcai Általános Iskolában – a 2009-es alkotás a rendszerváltás utáni első önkormányzati ciklust mutatja be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában