Advent

2022.11.27. 07:06

Karácsonyvárás Celldömölkön, meggyújtották az első gyertyát - fotók

A karácsonyvárás időszakához méltóan ünnepelték meg advent első vasárnapját Celldömölkön. Gyertyát gyújtottak az Alsóság-Izsákfai városrészen és a városi koszorún is. Színes műsorok és adventi vásár is színesítette az ünnepi délutánt.

Polgár Patrícia

Ágh Péter, országgyűlési képviselő és Fehér László polgármester

Kora délután az Alsóság-Izsákfai városrészen tartottak gyertagyújtást - köszöntőt mondott Kovácsné Söptei Valéria, a településrészi önkormányzat vezetője és műsort adtak a Celldömölki Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola alsósági növendékei és a Városi Általános Iskola Alsósági Tagiskolájának diákjai.

16 órakor lobbant fel a városi adventi koszorú első gyertyájának fénye. A Szentháromság téren Fehér László polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd köszöntőt mondott Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. 

- Meggyújthattuk az első adventi gyertyát, ami a hagyomány szerint a hitre utal. Hit nélkül az ember hajlamos feladni. Az adventi koszorú es a közelgő ünnep azt üzeni, hogy a végén mindig a szeretet győz, ami különösen fontos ilyen háborús időkben - szólt beszédében.

Az ünnep fényét színvonalas produkciók is emelték: fellépett a Liszt Ferenc Vegyeskar, a Celldömölki Szenior Örömtánc Csoport, a Celldömölki Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola népi énekszakos növendékei, valamint a Potyautasok. 

A Szentháromság téren egészen estig karácsonyi meglepetés vására várta a nézelődőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában