Kelendő volt a zsákbamacska

2022.11.18. 17:45

Kézműves vásár ünnepi hangulatban Körmenden - fotók

Második alkalommal tartottak Erzsébet-napi kézműves vásárt a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskolában. Az osztályok standjai már ünnepi hangulatot idéztek, gyönyörű karácsonyi díszeket, kopogtatókat, adventi koszorúkat lehetett vásárolni. Több helyen kínáltak mézeskalácsot és egyéb édességeket, de nagyon kelendő volt a zsákbamacska is.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Eredetileg a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola főépületének udvarára tervezték a kézműves vásárt, de az időjárás közbeszólt, így az iskola földszinti folyosóján pakolták ki szebbnél szebb portékáikat az osztályok. A vásár ünnepi hangulatban telt, a hangszóróból karácsonyi dalok szóltak, de ezeket egy idő után elnyomta a gyermekzsivaj, merthogy érkeztek a diákok, és kíváncsian nézelődtek, majd vásároltak is a standoknál. Először egészen biztos, hogy az édességcsomagok keltek el, ezekből szinte mindenki vett legalább egyet. A vásár nyitott volt mindenki számára, és megérte körülnézni, hiszen sokféle kopogtató, adventi koszorú és karácsonyi dísz közül lehetett válogatni. Nagy volt a forgalom az iskolai folyosón, bő másfél óra alatt majdnem minden elfogyott.

A szülői közösség a karitásznak is gyűjtött a vásári programon, ami végül tombolasorsolással zárult. 

A katolikus iskola tavaly hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az Erzsébet-napi kézműves vásárt, ami annyira jól sikerült, hogy a szervezők azonnal eldöntötték, hogy lesz folytatás. Idén sem maradt el a siker, így egészen biztosan, hogy jövőre újra megtartják a jótékonysági programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában