Premier pénteken

2022.11.02. 11:00

Nemet mondani tudni kell - De a Soltis Színház új bemutatójára mondjunk igent!

Kertész Erzsi Nem mese című könyve Ecsedi Csenge Berta bábrendező kezébe került - és ő rögtön igent mondott. Mármint arra, hogy a legjobb játszótársakkal előadást ír és rendez belőle. Vagyis arról, hogy nemet mondani is tudni kell. Bátorságpróba-bemutató: november 4-én, pénteken 17 órakor a celldömölki Soltis Lajos Színházban.

Ölbei Lívia

Pintér Gergő - Nem mese

Fotó: Büki László/SLASZ

A Soltis Lajos Színház felelősséget érez a közönsége iránt, legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről. Ezért aztán a celli bemutatók úgy kínálnak minőségi színházi élményt, hogy közben az élet fontos dolgaira is ráirányítják a reflektorok fényét. Kertész Erzsi író, pszichológus Nem mese című kötete egyenesen segítőkönyvként jelent meg: szórakoztató formában ébreszti rá a gyerekeket arra, hogy a "szófogadásnak" bizony vannak határai. Ezzel a problémával olykor a felnőtteket sem árt szembesíteni. 

Ecsedi Csenge Berta bábrendező (aki régóta részt vesz a Soltis Lajos Színház életében) rögtön igent mondott a történetre: darabot írt, előadást rendezett belőle. (A Kasza Julianna által illusztrált mesekönyv egyébként a 2015-ös Arany­vac­kor gyerekkönyves pályázaton elnyerte a zsűri 2. díját és a Pagony különdíját.) 

Fotós: Büki László/SLASZ

Ahogyan a celldömölki bemutató ajánlójában olvasható: "Nemet mondani tudni kell! Ja, az könnyű? Néha igen! Néha nagyon nem! És amúgy is, nem csak egyféle nem van. Hallottatok már például a cincogó nemről? Vagy a lerepül a hajad nemről? Esetleg a kerek perec nemről? Hát a köszönöm, nemről? Kertész Erzsi pszichológus segítőkönyve alapján készült előadásunk egy félénk, visszahúzódó, alkalmazkodó kisfiú történetén keresztül mutatja be, hogy bizony akadnak olyan élethelyzetek, amikor tudnunk kell nemet mondani, elkerülve ezzel számunkra kellemetlen szituációkat, vagy nem engedve a csoportnyomásnak, ha valami rosszba vinnének bele a kortársak." 

Ádámot Pintér Gergő játssza, az előadásban feltűnő három NEM Tóth Ákos/Nagy Gergely, Horváth Jázmin/Badics Zsófia, Pörneczi Zsófi/Nagy Eszter/Szalai Sára képében jelenik meg a színpadon. Zeneszerző: Gregorich Domonkos, Gregorich Bálint; látványtervező: Csiszér Csilla Viola.

Bátorságmese bábokkal a celldömölki színházban, a Koptik Odó utcában: november 4-én, pénteken 17 órakor; aztán november 6-án, vasárnap 16 órakor. Az előadásra ne mondjunk nemet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában