Szeretet-előadás

2022.11.06. 13:21

Valahol Európában Iváncon - Az otthon fogyatékkal élő lakói is játszottak a színházi darabban - fotók

Az Imre Sándor Szeretetszínház és a Máltai Szeretetszolgálat ivánci Gondviselés Háza szombaton mutatta be a Valahol Európában című előadást.

Merklin Tímea

Fotó: © Szendi Péter

 Nagy érzelmek mozdultak meg, értékes, élvezhető és nagyon szerethető előadás volt; ép színészek, fogyatékossággal élő felnőttek, állami gondozott gyerekek és az ivánci otthonban élők játszottak. 

- 2022 elején az „Érték vagy” nemzetközi szociális konferencián találkoztam először Bartokos Tamással, a vonyarcvashegyi Imre Sándor Szeretetszínház vezetőjével – tudtuk meg Varga Annamáriától, az ivánci otthon intézményvezetőjétől. – Az is egy közös pont volt, hogy a Szerencsejáték Zrt. „Tarts velünk!” programjában Hétköznapi hősök – követendő példa címet nyert el az ivánci otthon és a szeretetszínház is. Felmerült, hogy tartsunk Iváncon egy olyan előadást, amelybe a színház az ivánci fogyatékkal élőket is bevonja.   

Ez az ötlet valósult meg szombaton. Október eleje óta próbálták rendszeresen a Valahol Európában című darabot, az ivánci mentálhigiénés szakemberek még külön is foglalkoztak a dalok betanításával. Varga Annamária intézményvezető azt is elmondta: a produkció egyben köszönetnyilvánítás volt azoknak a személyeknek és szervezeteknek, akik az elmúlt években rendszeresen támogatták az otthon lakóit. Van olyan vállalkozó, aki rendszeresen ad karácsonyi ajándékot több százezer forint értékben, olyan szervezet, amely évente egyszer ötven lakót egész napos programra lát vendégül.  

Az ivánci Valahol Európában igazi „szeretet-előadás” volt lelket megérintő, borzongatóan szép pillanatokkal, magával ragadó és lenyűgöző élményt adott, és felejthetetlen marad játszóknak, nézőknek egyaránt.  

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában