Ne maradjon le semmiről!

2022.12.09. 07:00

Ékszer, szaloncukor, fotóalbum, színházi premier, Esti Kornél-koncert és Mesebolt-matiné - Itt a hétvégi programajánló

vaol.hu

Kerámiadíszeket is készíthetünk

Ékszer, szaloncukor és fotóalbum helyben 

A képtárban december 9–10-én karácsonyi vásárt rendeznek, ahol képző- és iparművészeti, design- és kézműves termékek közül válogathatunk. Sőt magunk is készíthetünk. 

Pénteken 15 órakor ékszerkészítés lesz Söptei Eszter textilművésszel; karácsonyi sütinyalóka workshop Czömpöly Eleonóra cukrászmesterrel. Szombaton 10.30-kor noteszés fotóalbum-készítés Binder Izabella grafikussal, és szaloncukor-készítés a cukrásszal. 11 órakor kerámiadíszeket alkothatunk Nagy Boglárkával a Schrammel-gyűjteményben. 13 órakor kötött figurákat készíthetünk Szabóné Lesch Andreával. 14 órakor Plant Print workshop Károlyi Anna festőrestaurátorral és Tóth Viki tervezőgrafikussal, 15 órakor angyalka készítése tűnemeztechnikával Varga Erika kézművesmesterrel.

A szája tátva: pénteken este Koldusopera-premier

A legcsodálatosabb karácsonyi előadás készül a szombathelyi színházban: az elemző és érzelmes Brecht – és persze Kurt Weill – Koldusoperájából az elemző és érzelmes Zsótér Sándor rendezett előadást. Premier ma 19 órakor a nagyszínpadon. 

Ezüstcsizmák, aranycipők. És jönnek a fiatalok meg a még fiatalabbak, és a szemünkbe mondják, éneklik, hogy mi a helyzet. És visszatért Szombathelyre Kiss Mari: Kocsma Jenny szerepében a régi időkre emlékezik (Jenny szemében végtelen szomorúság). És ha alapérzet mostanában, hogy mocsáron, ingoványon járunk – hát most megkapjuk. A látvány szokás szerint hűvösen fölizzó, játékos és szép; Ambrus Mária munkája. Jelmez: Benedek Mari. Játszanak a koldusok is. És a cápa szája – mit ad isten – tátva. Nincs kegyelem – vagy mégis? Peachum mindenesetre megzsarolja Brownt, hogy koldusaival botrányba fullasztja a küszöbönálló koronázási ünnepségeket, ha nem látja előtte akasztófán Bicska Maxit. Értelem és érzelem. Beszállás előtt a zsebkendőket sem árt előkészíteni. Szereplők: Sipos László Márk, Nagy-Bakonyi Boglárka, Major Erik, Hajdu Péter István, Mari Dorottya, Major Irma e. h., Horváth Ákos, Forrai Áron e. h., Szabó Róbert Endre, Kiss Mari, Poór Éva. Zenekar: Hotzi Péter, Hotzi Ferenc, Ujhelyi Péter/Lővey Márk. A bemutató ma 19 órakor kezdődik az Akacs Mihály utca 7.-ben, a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán.

Esti Kornél-koncert és Mesebolt-matiné

KONCERT 

SZOMBATHELY A Végállomás Klubban december 9-én, pénteken 20 órakor a legendás Sex Action ad koncertet. Vendégük a ZPZ. December 10- én, szombaton 19 órakor folytatódik az Esti Kornél Nyitva hagytam című lemezbemutató klubturnéja. Vendég az Idegen és a helyi Bolondok Aranya. A Bohémban (Thököly u. 14.) december 9-én, pénteken 18 órakor az RM Acoustic és Labritz András zenél. December 10-én, szombaton 19 órától táncház lesz a Kis Boglya Együttessel. Az Agora – Művelődési és Sportházban december 9-én, pénteken 19 órakor Világegyetemisták lépnek fel, repertoárjukon a hat Sziámi albumról válogatott dalok szerepelnek. Ugyanitt december 14-én, szerdán 19 órakor Charlie 75 – Csak a zene van! Vendégek: Tóth Vera, Veres Mónika Nika és Szolnoki Péter. 

SZÍNHÁZ

 SZOMBATHELY A Mesebolt Bábszínházban (MMIK) december 11-én, vasárnap 10 órakor a Pettson és Findusz című előadás megy.

 RENDEZVÉNY Az Agora – Művelődési és Sportházban december 10-én, szombaton 9–12 óráig kézműveskuckó lesz, amelynek témája a karácsonyi manó. December 13-án, kedden 19 órakor Öreglányok – a Liliom Produkció legújabb előadása. December 15-én, csütörtökön 19 órakor Aranyosi 50 – Születésnapi stand up show. GENCSAPÁTI A Miszori Zoltán téren december 10-én, szombaton 17 órától rendezik meg a 19. Nemzetközi Betlehemes Találkozó gálaműsorát. A programban kerül sor a karácsonyi rajz- és jelképkészítő verseny eredményhirdetésére. 

GERSEKARÁT Az adventi programsorozatban Nagy Angyalka tart könyvbemutatót december 11-én, vasárnap 15 órától a művelődési házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában