Bemutató

2022.12.07. 15:33

Hullám sodorta álmok

December 9-én, pénteken 16.30 órakor mutatják be a szombathelyi írónő, Rozán Eszter legújabb kötetét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Krimi és romantika, múlt és jelen találkozik a Hullám sodorta álmokban – éppen a karácsonyi készülődés közepette.

Cseh-Egye Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

A Korzikához közeli képzeletbeli Jacasse-szigeten Michel Châtillon, a magyar származású biológiatanár; Ákos, az állásából elbocsátott egyetemi oktató; Claire, Michel se veled, se nélküled barátnője, Capucine, a dolgokat mindenkinél jobban tudó pszichológus; Guillaume, az irodalomtörténész a bágyadt feleségével és a főszereplő, a Párizsban tanuló Rózafalvi Eszter verődik össze. Együttlétük nem teljesen felhőtlen: múltbeli sérelmek, rivalizálások, féltékenység, elhallgatások vagy túlzott szókimondás zavarja az egy idillinek induló vakáción.  

Rozán Eszternek ez a tízenegyedik megjelenő kötete a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában. Ezúttal azonban nem kötődik a regény az előzőekhez, teljesen új történet, amelyből még az is kiderül, hogyan kapcsolódnak a szálak a Szajna ismeretlenjéhez, és mi köze van mindennek Kossuth Lajoshoz? Kettétörnek-e az álmok a hullámok sodrásában? 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában