Rendezvények a megyéből

2022.12.16. 07:00

Itt a hétvégi programajánló: Balázs Fecó-emlékkoncert Szombathelyen, adventi koncertek megyeszerte, felkerekedő regösök

vaol.hu

A népszerű énekesek és muzsikusok Balázs Fecó emlékét idézik

Forrás: VN-archív

Elment a nap a Bartók teremben

A Bartók Teremben rendezik meg december 20-án, kedden 19 órától a Balázs Fecó-emlékkoncertet – az „Elment a nap” turné kilencedik előadása lesz Szombathelyen.

 Az egy óra negyven perces, teljes egészében élő műsorban neves előadók és zenészek közreműködésével Balázs Fecó legismertebb dalai hangzanak fel, magas minőségben, eredeti hangszerelésben. Az előadás a 2013-as Aréna-nagykoncertre épül. Elhangzanak dalok a művész neotonos, taurusos, korálos korszakából és egyéni előadói műsorából egyaránt. Az előadás során hallható lesz többek mellett: a Maradj velem, az Évszakok, a Homok a szélben, az Érints meg, a Hazafelé. Fellépnek: Alföldi Alexandra, Danics Dóra, Frua (Gerencsér Fruzsina), Hertelendy Zénó, Lujo, Szokodi Zoltán és Tóth Dániel énekesek. Zene: Mistral Band, Aradszki Zsombor – gitár, Döme Sándor – billentyűk, Paksi János – dob, Szentgyörgyi Arnold – baszszusgitár, Szentgyörgyi Ábel – gitár, Wágner Máté – szaxofon.

Rendezvények a megyéből:

KONCERT 

SZOMBATHELY A Végállomás Klubban december 16-án, pénteken 19 órakor Fatal Error és Kies érkezik. Helyi vendég a Great Escape. December 17-én, szombaton 20 órakor Lazarvs és az Abigél koncertezik. A Bohémban (Thököly Imre u. 14.): december 16-án, pénteken 18 órakor Horváth „Dudu” Dániel ezúttal egyszemélyes zenekarként mutatkozik be. Az Agora Művelődési és Sportházban december 17-én, szombaton 20.30-kor By Alex és a Slepp ad koncertet. A Szent Kvirin (szalézi) plébánia két adventi hangversennyel segíti a karácsonyra hangolódást: december 17-én Mészáros János Elek, a Csillag születik győztes énekese, december 18-án pedig Szulák Andrea lép fel a templomban. A koncert mindkét este 19 órakor kezdődik. A Szőllősi Jézus szíve templomban (Hunyadi út 55.) december 19-én, hétfőn 16.30-kor kezdődik a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola növendékeinek és tanárainak karácsonyi hangversenye. Az Agora Művelődési és Sportházban ad karácsonyi hangversenyt a Savaria Szimfonikus Zenekar december 21-én, szerdán 19 órától Mozart és Respighi műveiből. Vezényel: Vajda Gergely. 

KŐSZEG A Kőszeg Jézus szíve templomban december 17-én, szombaton 19 órakor a Kőszegi Vonósok adnak adventi koncertet. Közreműködők: Scheer Bernadett, Volcsányi Veronika – hegedű, Luke Linton-France – gordonka, Horváth Csaba – bőgő, az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola énekkara és a Kőszegi Tücskök. A Kőszegi Zsinagógában december 19-én, hétfőn 11 órakor hanuka gyertyagyújtás lesz, Sebestyén Ernő és barátai muzsikálnak Mendelssohn Fanny műveiből. 

FELSŐSZÖLNÖK A templomban december 18-án, vasárnap a szentmise után adventi koncert lesz. Közreműködik: a MSZSZ Szentgotthárdi Kamarakórusa. A szentmise 8.15-kor kezdődik. 

SZAKONYFALU A templomban december 18-án, vasárnap a szentmise után adventi koncert lesz az MSZSZ Felsőszölnöki Pável Ágoston Vegyeskara közreműködésével. A szentmise 9.45-kor kezdődik. 

SZÍNHÁZ

 SZOMBATHELY Az MMIK Mesebolt Bábszínházának Lázár Ervin termében december 18-án, vasárnap 10 órakor a Holle anyó című matiné-előadást játsszák, amelyre 4 éves kortól várják a gyermekeket. 

RENDEZVÉNY 

SZOMBATHELY Az Agora Művelődési és Sportházban december 16-án, pénteken 19.30-tól megy az ötéves Krúbileum turné. A Fő téri adventi színpadon december 16-án, pénteken 17 órakor a Sunday Brunch gyerekzenekar játszik, 18.30-tól Nagy-Bakonyi Boglárka és Holdosi Attila duója. Az estét 20 órától a Köszi Zíben zenekar zárja. December 17-én, szombaton 16 órakor énekel Ludovicus, a vásár kabalafigurája, a műsor után találkozik személyesen is a legkisebbekkel. 17 órától a Paris Gitano zenekar, majd 18.30- tól a fiatalok kedvence, az Alterego együttes szórakoztat, az estét pedig 20 órától a Sipőcz Band zárja. December 18-án, vasárnap 11 órától egy igazi meglepetés várja a legkisebbeket: az Iszkiri zenekar érkezik gyerekműsorával. December 21-én (szerda) 16.30-tól színpadra lép a Szamóca Színház és Csipi-Csupi Bábszínháza, 18 órától a Kendik-Baráth projekt zenél. Az estét és vásári zenés programok sorozatát a Tom Kondor’s Moonshine zárja 19 órai kezdettel. Az Agora Művelődési és Sportházban december 17-én, szombaton 9–12 óráig kézműves kuckó lesz, a téma: karácsonyfadíszek zseníliadrótból. Az Agora Művelődési és Sportházban december 17-én, szombaton 15–18 óráig rendezik meg a makramétechnikák workshopját, ahol karácsonyi díszek és dekortárgyak elkészítését tudják elsajátítani az érdeklődők. A Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadótermében december 17-én, szombaton 16 órakor Hegyvári I. Edit nyugalmazott nyelv szakos tanár Nefelejcsek című könyvének bemutatóját tartják. Házigazda: Horváth Csaba egyesületi elnök. 

© Cseh Gábor
A Savaria Szimfonikus Zenekar 21-én ad koncertet a sportházban
Fotós: © Cseh Gábor

BÜK A Művelődési és Sportközpont Atriumában december 18-án, vasárnap a 15–18 óráig tartandó adventi vásárban 15.30-kor Keltike Népdalkör, a Danica Horvát Énekkar, a Poppies Énekegyüttes és a Répcementi Férfikar lép fel. 15–17 óráig karácsonyi kézműves kuckó lesz, 17 órakor gyertyagyújtás. BÉRBALTAVÁR A Nagy Gáspár emlékházban december 17-én 16 órától dr. Korzenszky Richárd OSB, a tihanyi apátság perjele beszél az advent üzenetéről. Az irodalmi összeállításban közreműködnek a Vasvári Játékszín tagjai, valamint barátok, irodalomkedvelők.

 ANDRÁSFA Az idősek napi rendezvényt december 18-án, vasárnap 14 órától tartják a kultúrházban. Köszöntőt mond Nyáriné Mátyás Zsuzsanna polgármester és V. Németh Zsolt országygyűlési képviselő, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos. Szórakoztató műsort ad a Tőzike Népdalkör és a Vasvári Zeneiskola. Jelenetet mutatnak be az Oszkói Nyugdíjas Klub színjátszói, és a Tőzike Dalkör pásztorjátékát is láthatják az érdeklődők. Végül vendégül lát mindenkit a község önkormányzata. 

DOZMAT December 22– 23-án délután ismét felkerekednek a dozmati regösök, hogy a tavaly felelevenített hagyományt továbbvigyék, és az ősi szokást éltetve végiglátogatják a falu portáit és megtisztelik „Szent István énekével” azok lakóit.

A dozmati regösök

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában