Adventköszöntő séta

2022.12.02. 18:38

Kirakatkiállítás várja a belvárosban sétálókat - Kilenc alkotó műveit láthatjuk egy művészcsoportnak köszönhetően

A Kőszegi u. 9. szám alól indult a képző- és iparművészeti séta pénteken, az alkotásokat a művészek mutatták be a Savaria Tendency Art Group Művészeti és Kulturális Egyesület által szervezett adventköszöntő sétán. 

Merklin Tímea

Nagy Boglárka és Szél Róbert a művészetben és a magánéletben is egy pár, alkotásaik a Kőszegi utca 9. szám alatt láthatók

Forrás: Cseh Gábor

A művészetbarátokat Erdei Zsuzsanna elnöke köszöntötte az egyesület nevében, amely jövőre húszéves lesz. 2009 óta részt vesznek a belváros funkcióbővítő, megújítása tematikájú projektben, amelyben az volt a feladat, hogy a főteret, az ottani üzleteket kell népszerűsíteni különböző kulturális elemekkel. Az egyesület sok programja között az egyik volt a kirakatkiállítás sorozat, amely 2010 óta megy, a Covid alatt nem volt, így az idei az ötödik, amit meg tudtak rendezni a városi önkormányzat támogatásával. Kilenc művész hat kirakatban mutatja be az alkotásait, amelyek mindennap láthatók. Pénteken a vezetett séta során a művészek mutatkoztak be az egyes érintett kirakatoknál, majdnem valamennyi alkotó eljött az alkalomra. 

Kiállítók: Bodorkós András, Machalek Rebeka, Ifj. Jenei Ferenc, Ferencz Eszter, T. Takács Tibor, Veres Éva, Szalai Lilian, Nagy Boglárka, Szél Róbert. Utóbbi két alkotó egy pár a művészetben és a magánéletben is, megszólítottuk őket. A fiatalember kecskeméti, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kerámiatervezés szakán találkozott a szombathelyi Nagy Boglárkával, aki a menyasszonya. Boglárka a Savaria Múzeumhoz tartozó Schrammel-gyűjteményben dolgozik múzeumpedagógusként, Robi eddig épületkerámiában utazott, részt vett az esztergomi bazilika renoválásában, most cserépkályha- és kandallóépítést tanul. Közös szerelemgyerekük egy Zebegény székhelyű művészeti csoportosulás, építettek együtt egy ritka fatüzelésű kemencét, és nyári táborokat szerveznek ott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában