Megemlékezés

2022.12.07. 16:21

Koszorúztak az emlékhelyeken Kőszegen - fotók

Szent Koronánknak 1944. december 29. és 1945. március 19. között Kőszeg és Velem biztosított menedéket.

Tóth Kata

Fotó: © Unger Tamás

Menekítési emlékhelyein szervezett ünnepséget szerdán a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Honvéd Koronaőrség. Sarkadi Attila csoportparancsnok megköszönte az önkormányzatok áldozatos munkáját, hogy a történelmi emlékhelyeket karbantartják.

– Kiemelten fontos helyszínen állunk. Olyan pillanatot élhetünk újra, amely a magyarság történetében sorsdöntő volt. Kőszeg 78 éve a magyar nép legbecsesebb kincsének adott otthont – fogalmazott a Kálvária-hegyen Sarkadi Attila, a Honvéd Koronaőrség csoportparancsnoka. A Magyar Királyi Koronaőrség tagjairól azt mondta: cselekedtek, amikor hívta őket a kötelesség, bátran, önfeláldozón. Elszántságukat, állhatatosságukat példaként említette, majd hozzátette, hogy hátországukat, a magyar embereket, családokat is ugyanolyan tisztesség illeti meg. Reményik Sándor Halotti beszéd a hulló leveleknek című versét mondta el.

– A Koronaőrző Bunkernél minden magyar ember, sőt minden Kárpát-medencében élő ember találkozhat a saját identitásával és annak ezeréves mélységével – fogalmazta meg köszöntőjében Básthy Béla polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában