Előadás

2023.01.08. 07:07

Ilyen volt a Vadak Ura az Agorában - fotók

Dupla előadással érkezett meg a szombathelyi AGORA-Művelődési és Sportházba a Vadak Ura. A főként családokat vonzó, igen látványos előadás nem csak a kisgyermekek szívét dobogtatta meg, a felnőttek is velük izgultak: vajon melyik állat lesz a Vadak Ura?

Polgár Patrícia

Fotó: © Unger Tamás

A TESLA alkotóinak új musicalje január 7-én, szombaton az AGORA-Művelődési és Sportház közönségének mutatkozott be két előadással. Már a 14 órakor kezdődő produkción is sok család követte figyelemmel az erdő tanácsának gyűlését, ahol nem kisebb volt a tét, minthogy eldöntsék: ki veszi át a hiúz helyét és ki fog uralkodni az erdő nyolc klánja (a szarvasok, a nyulak, a hiúzok, a sasok, a farkasok, a rókák, a vaddisznók és a medvék felett)? Az erdő népe a hatalomért vívott harcban megosztottá vált, a klánok tanácsának három legerősebb tagja, a rókák, a farkasok és a medvék vezére verseng a trónért. Mindeközben az állatoknak meg kell fejteniük azt a rejtélyt, hogy hova tűnnek el sorra társaik és meg kell küzdeniük a rájuk leselkedő veszéllyel is. Végül egy, a többi állat által lenézett klán ifjú sarja szerzi meg a trónt azzal, hogy képes mindent megtenni szerelméért és az erdő többi lakójáért.

A Vadak Ura látványos, főként ledfalakkal – összesen 90 négyzetméter - megoldott élethű díszletét csak a zseniális jelmezek tették még lenyűgözőbbé. A pörgős koreográfiák és dalok megmozgatták a közönséget is, akik az előadás végén vastapssal jutalmazták a színészeket, táncosokat.

A darabot a Soproni Petőfi Színház és a TBG Production művészei vitték színpadra, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi írta, aki egyben az előadás dramaturgja is volt. A produkció vasi kötődéssel is: Hektor, a medvevezér szerepében Savanyu Gergelyt láthatták a nézők, aki amellett, hogy Sárváron született és nőtt fel, a celldömölki Soltis Lajos Színházban kezdte el színészként bontogatni a szárnyait. Jelenleg a Soproni Petőfi Színház megbecsült színésze.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában