Jubileum

2023.01.02. 18:37

Kétszáz éve született Petőfi Sándor – Megkoszorúzták az ostffyasszonyfai szobrát

Január elsején szűkkörű megemlékezést tartott a falu Petőfi Sándor szobránál a költő születésének kétszázadik évfordulója alkalmából. Hétfőn koszorúzással folytatódtak a jubileumi programok.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

Petőfi Sándor Ostffyasszonyfán töltötte 1839 nyarát: az ekkor írt művei mellett festmények, fényképek másolatai is megtekinthetők a faluházban berendezett állandó tárlaton – a művelődési ház nyitvatartási idejében térítésmentesen fogadják a látogatókat. Ács Attila, a település polgármestere elmondta: ápolják és őrzik a nemzeti költő emlékét, ennek egyik legszebb bizonyítéka a községháza előtti kovácsolt kerítés – minden eleme egy-egy részletet idéz a János Vitézből. 

Szólt arról is, a diákok miden évben műsort adnak március 15-én, és pályáztak az országjáró Petőfi-buszra is, reméli Ostffyasszonyfán is köszönthetik a mozgó múzemot. Hétfőn Ács Attila polgármester és Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője megkoszorúzta a Simon Ferenc készítette Petőfi Sándor mellszobrot. - Petőfi a xxi. századi világban is erőt adhat nekünk, hogy kiálljunk a magyar érdekekért – fogalmazott a politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában