Nemzetközi sajtótájékoztató

2023.01.21. 15:30

Megmutatja magát Veszprém és térsége Európának - A szomszéd vármegye székhelye Európa Kulturális Fővárosa

Az Európa Kulturális Fővárosa cím nemcsak kulturális programot jelent, hanem regionális területfejlesztési lehetőséget is magában hordoz, fogalmazott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szombaton.

veol.hu

Navracsics Tibor, Markovits Alíz és Porga Gyula a sajtótájékoztatón

Forrás: MW

Fotó: Pesthy Marton

Nemzetközi sajtótájékoztatón mutatták be a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program céljait szombaton a Pannon Egyetem aulájában. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter arról beszélt, az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 cím viselése lehetőséget ad Veszprémnek, valamint a Bakony és Balaton térségének, hogy megmutassa, milyen szorosan kötődik az európai történelmi-kulturális örökséghez, továbbá megismertetheti a kontinenssel a saját karakterét, különlegességét és szépségét - írja a veol.hu.

Kiemelte, az EKF-cím révén a közel 200 ezer lakosú térség megmutathatja, hogy a kultúra és a kreatív ipar egy gazdasági modell alapjává is válhat. A miniszter örömét fejezte ki, hogy a programsorozat megnyitóünnepségét a magyar kultúra napjának előestéjén rendezik. Utóbbi kapcsán megjegyezte, az eseménynek különös jelentőséget ad, hogy a Himnusz szövegét éppen 200 éve fejezte be Kölcsey Ferenc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában