Magyar kultúra napja

2023.01.20. 14:01

Verslevelek mindenkinek a vasvári főtéren - fotók, videó

A vasvári főtéren verslevelekkel telnek meg a fák január 20-tól 23-ig a Himnusz születésének 200. évfordulóján a magyar kultúra napja alkalmából.

Bege Botond

Fotó: Cseh Gábor

A Vasvári Játékszín közreműködésével péntek kerülnek fel a verslevelek, és egészen hétfőig kint lesznek a fákon, de ha valakinek megtetszik egy-egy alkotás, nyugodtan leveheti és elviheti magával. Azon levelek helyére, amelyeket a helyiek visznek magukkal, újakat tesznek ki a szervezők – tudtuk meg Gergye Rezsőtől, az esemény egyik szervezőjétől. A hétvégén nagyjából negyven levelet tesznek ki, amelyek mindkét oldalán egy vers olvasható, a kisebbek kedvéért pedig néhányra illusztráció, rajz is került. 

A verslevelek már hat éve jelennek meg újra és újra a városban, csak pozitív visszajelzésekről számoltak be a szervezők.

Barabás Istvánné a Vasvári Ficánkoló Óvoda és Mocorgó Bölcsőde vezetője elmondta: a kicsik is nagyon szeretik az eseményt, tavaly például nagyon sokan vittek haza verset a kisebbek közül. - Ez is egy formája az értékmegőrzésnek, erre próbáljuk nevelni a gyerekeket - tette hozzá az intézményvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában