Középpontban a Ság-hegy

2023.02.06. 16:08

Kemenes Vulkán Park: házhoz viszik az előadást

"Sághegy az öt és félmillió éves vulkán" címmel tartott előadást Barsy Rita animátor a Népjóléti Szolgálat I. számú Idősek Otthonában. Ez volt az első állomása a Kemenes Vulkán Park tizenkét alkalmas programsorozatának - a cél, hogy az idősebb korosztály is megismerje a vidék természeti kincseit.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN/Népjóléti Szolgálat

- A covid alatti kényszerbezárások idején az óvodás-iskolás korosztályt céloztuk meg, most, amikor az energiaválság miatt zárt be ideiglenesen a látogatóközpont, az idősek felé fordultunk. Néha úgy megyünk el helyi dolgok, mellett, hogy nem ismerjük annak pontos történetét, kötődését. Mi ezen szeretnénk változtatni – mondta lapunknak Tulok Gabriella, a Kemenes Vulkán Park igazgatója, aki maga is tart majd előadást: a bányászat, illetve a szőlészet-borászat oldaláról járja körbe a Ság-hegyet. Összesen egyébként négy témával, négy előadással készültek, ezeket a város idősotthonaiba és az idősek klubjába is elviszik.

Készülnek közben az idei tervek is: a beporzók napján például nagy méretű rovarhotelt terveznek készíteni, mégpedig rendhagyó helyszínen, a városközpontban. Várhatóan áprilisban nyit a Szív-pince, ennek folynak az előkészületei, közben pedig tartanak a karbantartási, felújítási munkálatok a látogatóközpontban: az idén tízéves létesítmény kiállítótermei megszépülnek az újraniytásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában