Tavaszi turné

2023.02.21. 13:19

Nem mese: a celli Soltis színház előadása Székelykeresztúrtól Makfalváig

A Nem mese című előadás bemutatóját múlt ősszel tartották meg a celldömölki Soltis Lajos Színházban, az előadás hamarosan erdélyi turnéra indul.

Ölbei Lívia

Kertész Erzsi Nem mese című könyve Ecsedi Csenge Berta bábrendező kezébe került - és ő rögtön igent mondott. Mármint arra, hogy a legjobb játszótársakkal előadást ír és rendez belőle. Vagyis arról, hogy nemet mondani is tudni kell: “Kertész Erzsi pszichológus segítőkönyve alapján készült előadásunk egy félénk, visszahúzódó, alkalmazkodó kisfiú történetén keresztül mutatja be, hogy bizony akadnak olyan élethelyzetek, amikor tudnunk kell nemet mondani, elkerülve ezzel számunkra kellemetlen szituációkat, vagy nem engedve a csoportnyomásnak, ha valami rosszba vinnének bele a kortársak” – mondja a bemutató ajánlója.

Ádám, a szelíd kiskamasz szerepében Pintér Zsolt Gergő lép színpadra, a nagy NEM Tóth Ákos/Nagy Gergő, Horváth Jázmin/Badics Zsófia és Pörneczi Zsófi/Nagy Eszter/Szalai Sára összjátékából jön létre. Látványtervező: Csiszér Csilla Viola, zene: Gregorich Domonkos, Gregorich Bálint.

Az előadást 4 éven felülieknek ajánlják. Hamarosan erdélyi turnéra indul a bátorság-mese csapata. Március 28-án délelőtt 9 órakor már a székelykeresztúri gyerekek drukkolhatnak Ádámnak, rögtön két alkalommal. Aztán következik Marosvásárhely (itt három előadás lesz), utána Szászrégen, végül március 31-én Makfalva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában