Hangverseny

2023.03.28. 11:30

A Savaria Szimfonikus Zenekar ismét a Bartók Teremben játszik - fotók

Visszatért a Bartók Terembe a Savaria Szimfonikus Zenekar: a napokban már ott próbálnak, és ott lesz a péntek esti Ligeti centenáriumi hangverseny, és annak csütörtöki előkoncertje is.

Merklin Tímea

Forrás: Cseh Gábor

A Savaria bérlet 6. hangversenyére kerül sor március 31-én 19 órakor a Vajda Gergely vezényletével. Ligeti György zeneszerző 100. születésnapja alkalmából két Ligeti-mű is műsoron van: a Concert românesc és a Zongoraverseny, amelynek szólistája Fejérvári Zoltán. Szünet után pedig Brahms: II. D-dúr szimfóniáját adja elő a zenekar a Bartók Terembe, ahova legalább húsz Agora Sportházban játszott alkalom után térnek vissza.

- Az energiaköltségek megtakarítási tervének része volt, hogy a sportházban dolgoztunk novembertől fogva, és nagyon örülünk, hogy most március közepén visszatérhetünk a Bartók Terembe - mondta Kiss Barna zenekarigazgató. – Köszönjük, hogy a közönség elfogadta azt a helyzetet, és várunk vissza mindenkit a Bartók Terembe, már csütörtökön este – a pénteki hangverseny ingyenes „előkoncertjére”, ahol Vajda Gergely karmester Brahms II. szimfóniájáról beszél szóval és zenekari muzsikával az érdeklődőknek. A programra gyerekeket és nyugdíjasokat is várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában