Játékos agytorna

2023.03.21. 17:41

Anyám tyúkja – Hogy hívják a versben a kutyát? Petőfi 200 kvízen jártunk Kőszegen a KÖSZHÁZ-ban - fotók

Általános és középiskolás diákcsapatok játszanak – tanulnak játszva Petőfiről kedden, szerdán és csütörtökön a KÖSZHÁZ-ban. A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház munkatársai által összeállított kvíz megmozgatta a gyerekeket.

Tóth Kata

Fotó: Unger Tamás

Hol ismerkedett meg Petőfi a feleségével, Szendrey Júliával? Melyik városban katonáskodott? Melyik lapban megjelent versei hozták meg számára az országos ismertséget? Melyik Petőfi-vers jut eszedbe a képről? Hogy hívták a költő egyetlen gyermekét? – feleletválasztós, képes, általános, kapcsolati és zsákbamacska kérdésekkel is készült a művelődési központ csapata: gondolkodtató, itt-ott beugratós, máshol könnyebb feladványokkal Petőfi életéről, munkásságáról.

 

 Kedden háromfős csapatokban az 5–6. osztályosok törték a fejüket a válaszokon – ha eltalálták a megoldást, összecsapták a tenyerüket a csapattagok, ha mégsem, akkor legalább rögzült a megfejtés mindenkiben. A szerda a 7–8. osztályosoknak, a csütörtök a középiskolásoknak tartogat kihívásokat. Ahogy Pócza Zoltán igazgató fogalmazott: mindenki tanult Petőfiről, ők a saját szintjükön elsajátított tudást akarják előcsalogatni a diákokból. Az iskolák pedig partnerek voltak ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában