Szezon

2023.03.30. 21:45

Sárvári Hollywood - Kiállításmegnyitó a Galeria Arcisban

A Nádasdy-vár kortárs kiállítóterme grafikai kiállítással kezdi a szezont, melyen Rákos József festő, grafikus mutatkozik be a sárvári közönségnek. A kiállítás karikatúrái között többen magukra ismerhetnek.

Polgár Patrícia

Forrás: Nádasdy Kulturális Központ

Rákos József a művészettel először a székesfehérvári Építők Képzőművészeti Körében ismerkedett szervezett keretek között. 1979-ben végzett a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola matematika-rajz szakán, 1984-ben a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. Több kiállításon vett részt az ország számos településén.

Sárvári kiállításának különlegessége, hogy sárváriakról készült karikatúrákat is bemutat. A képeket jóindulatú karikatúráknak nevezi, ugyanis azokat egyáltalán nem bántó szándékkal készítette, de természetesen kisebb csipkelődés nélkül a művészet nem művészet, sőt a görbetükör néha igazabb, mint a sík.

Az április 2-án, vasárnap 11 órakor kezdődő kiállításmegnyitón közreműködik Waszlavik László. A tárlatot megnyitja Szemadám György festőművész, író. A grafikákat 2023. május 1-éig tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában