Úton

2023.04.02. 09:00

A celldömölki Szentivánéji álom a WS Színházban

A celldömölki Soltis Lajos Színház kultikussá lett, fesztiváldíjas Szentivánéji álom-előadásának 2017-ben volt a bemutatója. Most újra műsoron a varázslat, amely úgy szól a társulatról, hogy benne magunkra is ráismerünk.

VN

Puck szerepében: Boznánszky Anna

Fotó: Büki László/Soltis Lajos Színház

A példány Nagy Péter István rendező és Sándor Júlia munkája, Nádasdy Ádám Shakespeare-fordítását véve alapul. Az előadást április 10-én a celli Soltis Lajos Színházban, a Koptik Odó utcában láthatja a közönség. Április 16-án a szombathelyi Weöres Sándor Színházban vendégeskednek a Shakespeare-vígjáték önmagukat kergető szereplői (gondolunk közben arra a régi szomvathelyi  Mohácsi-rendezésre is), április 22-én pedig a budapesti MU Színházban élheti át a közönség a megunhatatlan varázslatot. Mert: "Van egy ismerős - ismeretlen vidék, egy mágikus zóna, ahol mindenre megvan a lehetőség. Az ember többet mer, a gátlások föloldódnak, titkos vágyak nyernek kifejezést, és a mindennapi élet történései szürreális mesévé alakulnak át.
Te azt mondod: álom - én azt mondom: színház. Megérint. Belemerülsz. Elsodor. Mint a szerelem.
Amíg tart, mindent lehet, megszűnik a valóság.
De ha egyszer felébredsz - el tudsz számolni mindennel, amit ebben a különös birodalomban csináltál?"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában