Rendezvények a vármegyéből

2023.04.21. 07:00

Itt a nagy hétvégi programajánló: Tulipán fesztivál Celldömölkön, térzene Kőszegen, túra Magyarszombatfán

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Hétvégén Herényi virágút

Ha április, akkor Herényi Virágút – tudja jól ezt minden szombathelyi és azok is, akik a megye, esetleg a régió távolabbi pontjairól érkeznek a megyeszékhelyre – vagy azért, hogy megcsodálják a színes virágkavalkádot vagy azért, hogy kertjüket díszítsék az ott vásárolt növényekkel.

KONCERT 
SZOMBATHELY Április 21., péntek 19 óra – Végállomás Klub: Csajok a csúcson utazó cirkusz. Fellép három kitűnő lány frontemberes banda, az I’m Dorothy, a Nova Prospect és a The Blindmirrors. Április 21., péntek 19 óra – Bohém: a Rezonátor stand-up klub ‚open mic’ stand-up estje a Stand-up Budapest vendégszereplőivel. Április 22., szombat 19 óra – Végállomás Klub: ismét három remek rockzenekar veszi birtokba a Végállomás színpadát. Érkezik a Twister, a nagykanizsai Mozso és a helyi erő Vadvágány. SÁRVÁR Április 21., péntek 18 óra – ZeneHáza: Tavaszi Dalünnep a pedagógus női karral. Vendég: a Tinódi-gimnázium kórusa és Vajda András zeneiskolai tanár. Április 25., kedd 9.30 óra – Szent László-templom: Éneklő Ifjúság kórustalálkozó. Sárvári és vépi diákkórusok lépnek fel és énekelnek együtt a több évtizedes múltra vis - szatekintő kórustalálkozón.
SZÍNHÁZ 
SZOMBATHELY Április 23., vasárnap 10 óra – MMIK Mesebolt Bábszínház, Gazdag Erzsi terem: Timo Parvela: Miú és Vau című matiné előadás, melyre 4 éves kortól várják a gyermekeket. 

RENDEZVÉNY 

SZOMBATHELY Április 21., péntek 15–18 óra – Bem József utca 2. játszótér: Közjáték – játszótéri közösségi program. A város felújított játszóterein várják a kisgyermekes családokat a programra, ahol több helyszínes ökojátékban és „újrahasznos” kézműves-foglalkozáson vehetnek részt. 17 órától koncertet ad a Tarisznyások Együttes. Április 22., szombat 18 óra – Octopus Víztorony: Elemlámpás toronylátogatás a Föld világnapja alkalmából. Április 22., szombat 19 óra – Agora-Savaria Filmszínház: Orosz György-est. Április 23., vasárnap 19 óra – Agora-Művelődési és Sportház: Isis Big Band: Robbie Williams Tribute-koncert show. Április 24., hétfő 19 óra – Agora-Művelődési és Sportház: Dés László-koncert – „Így öten”. Vendégek: Básti Juli, Für Anikó, Mácsai Pál, Nagy Ervin. Április 25., kedd 18 óra – Agora-Savaria Filmszínház: A létezés eufóriája. Filmvetítés és közönségtalálkozó. Április 25., kedd 18 óra – ELTE SEK C. épület, nagyelőadó: Koroknai Anikó: Elveszett év nyomában – Ausztrália és a rokoni kapcsolatok felfedezése címmel tart előadást. Április 26., szerda 16.30 óra – Szent Márton-temető: Szombathelyi séta Orbán Róbert helytörténész vezetésével. Április 27., csütörtök 19 óra – Agora-Savaria Filmszínház: Na mi van? Laár András és Besenyő István közös estje. Április 27., csütörtök 19 óra – Agora-Művelődési és Sportház: Válótársas – Improvizációs színházi műsor. Könnyed párkapcsolat-gazdagító előadás humorral és rögtönzéssel.

 SÁRVÁR Április 22., szombat 17 óra – ZeneHáza: Miből lesz a cserebogár avagy a Mazsorett? – a Sárvári Mazsorett Együttes műsora. A márciusi „Tánc és Mazsorett” elnevezésű program folytatásaként szeretettel várnak mindenkit az áprilisi műsorra, ahol bemutatkozik az együttes valamennyi korosztálya, az óvodás kislányoktól az iskolásokig. 

CELLDÖMÖLK Április 21- 23., péntek–vasárnap – Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár: Tulipán Fesztivál. A Tulipán Fesztivál valamennyi programja a tavaszt köszönti, melynek egyik jelképe a tulipán. Dumaszínházi előadás, népművészeti kirakodóvásár, kiállítás, kreatív műhely, motoros felvonulás, kisvonatos városnézés, táncbemutatók, szabadtéri koncertek várják az érdeklődőket. 

KŐSZEG Április 22–24., szombat–hétfő: Szőlő Jövésnek Könyve programsorozat. Április 22-én, szombaton 15 órakor a Jurisics vár udvarán TérZene koncertet ad a Concordia-Barátság Énekegyesület. 18 órakor a vár lovagtermébe Tavaszi Hangversenyre hív Kőszeg Város Fúvószenekara. Április 23-án, vasárnap 14 órakor a Jurisics-vár udvarán ismét TérZene koncertet ad a Concordia-Barátság Énekegyesület, majd 16 órakor a várban táncházat tartanak a Hajnalcsillag Néptáncegyüttessel, zenél a Boglya. Április 24-én, hétfőn 8 órakor koszorúzást tartanak a temetőben Bechtold István, Chernel Kálmán, Chernel István és Szövényi István díszpolgárok, illetve Szövényi Ernő sírjánál. 8.45-kor a Chernel utcai Várfalnál a partnervárosi dűlőből szőlőhajtásokat metszenek. 9.45-kor a Borok Házától zenés menet vonul a város utcáin a Jurisics térre, ahol 10.15-kor bemutatják a szőlőhajtásokat a polgármesternek, majd megáldják azokat. Ezt követően borhölgyeket avatnak. 11 órakor a Jurisics-várban bejegyzik a szőlőhajtásokat a Szőlő Jövésnek Könyvébe, majd kihirdetik a Hölgyek bora verseny és a Vas Vármegyei Borverseny eredményeit. 

KIÁLLÍTÁS

 SZOMBATHELY Április 23., vasárnap 15 óra – Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház: Műhelytől a szentélyig: Az Iseum legkorábbi története – tematikus tárlatvezetés Bíró Szilvia régésszel. Agora-Művelődési és Sportház, galéria: Óperenciás meseillusztrációs rajzpályázat kiállítása május 2-áig, hétfőtől péntekig 8–19 óráig, szombatonként 8–13 óráig látogatható. Agora-Savaria Filmszínház: „A háború nem lophatja el a gyermekkort”. Ukrán gyermekek rajzkiállítása, április 23-áig látogatható. 

KŐSZEG Jurisics-vár, Lovagterem: „Best of … kukma in Kőszeg” című kiállítás megtekinthető május 1-jéig, naponta 10–17 óráig.

 TÚRA 

MAGYARSZOMBATFA Április 23., vasárnap 8.30 óra: X. Szent György-napi gyalogtúra. Gyülekező 8.30-kor a szlovéniai Szerdahely faluotthonánál. Útvonal: Szerdahely–Magyarszombatfa–Szerdahely.

KŐSZEG A Vasi Vándorok Sportegyesület az idén is megszervezi a Pannon Alpok Teljesítménytúrát április 22-én. Ötféle táv közül választhatunk. Az 5,10 és 20 kilométeres túrát kezdőknek ajánlotta Gombos Kálmán elnök. A 30-as speciális táv: az Országos Kéktúra vonalán két szakaszt lehet teljesíteni három bélyegzőt begyűjtve. Utána Bozsokra visz az út, az már a Dél-Dunántúli Kéktúra része, majd visszatérnek a túrázók a Kőszeghegyalján, a sárga körúton. A 42-es „harapós táv” – a gyakorlott túrázóknak ajánlott. Nevezés minden esetben a rajtnál, távtól függetlenül 7-től 11 óráig Kőszegen a Csónakázótó partján található Hattyú büfétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában