Színházi Olimpia

2023.05.02. 13:01

A Csókos asszony is tiszteletét tette a Dunántúli Színházi Fesztiválon

A 10. Színházi Olimpia égisze alatt megszervezett Dunántúli Színházi Fesztivál szinte megszámlálhatatlanul sok programot kínál, ráadásul sokfelé. Csak győzzük követni.

Vas Népe

Fotó: VN/Vasvári Játékszín

Gergye Rezső Bessenyei-díjas népművelő a fesztivál szakmai vezetőjeként elsősorban a Vasi-Hegyhát programjaiért felel. Ez a feladat és vállalás szervesen illeszkedik évtizedek óta érvényben lévő népművelői szemléletéhez: értéket vinni a kistelepülésekre, értéket teremteni és főleg esélyt adni a találkozásnak, a kapcsolatépítésnek. 

A csókos asszony Zalaszentgróton

Most csak néhány mutatvány az elmúlt napok gazdag kínálatából. A csókos asszony című nagyoperett (Operett Színjátszó Egyesület, Tamási) egyebek mellett megfordult Zalaszentgróton, élvezetes pillanatokat szerezve a közönségnek. 

A Tejút lovasa: Bajor János - itt Bejcgyertyánoson

A Vasvári Játékszín Egyesület hozta létre A Tejút lovasa című előadást, Csengey Dénes műve - amelynek szintén megvan a magasa sorsa, különleges története - Gergye Rezső rendezésében került színre, Bajor Jánossal a színpadon. Ő játssza-éli a vívódó Zrínyit, akinek az uralkodójához és a népéhez való hűség között kell választania. Az előadás bekerült a Dunántúli Színházi Fesztivál programjába, a bejcgyertyánosi közönség is megnézhette. 

A lila majom Rábahídvégen

A celli Tücsök Bábcsoport Nagy Márta vezetésével hosszú évek óta üde színfolt az iskolai bábjátszásban. A tücskök legújabb előadása, A lila majom - Marék Veronika meséje - szívesen előjön a játékboltból, és utazik, ha meghívást kap. A fesztiválprogramban Rábahídvégre is eljutott.

A fesztivál nyár közepéig tart a Celldömölk-Vép-Vasvár "tengelyen". Érdemes a programokat böngészni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában