Seregszemle

2023.05.16. 10:20

A gércei iskolában kiemelt feladat az idén a nemzeti értékek, hagyományok őrzése - fotók

Kulturális szemléjét tartotta múlt pénteken a Gércei Iskola Diákjaiért Alapítvány. A művelődési házban az iskola valamennyi osztálya és rajzszakköre is bemutatkozott. Kötet- és kiállításmegnyitó helyszíne volt a nagyterem.

Tóth Kata

Forrás: NMI

Amint Zanati Margit igazgatótól megtudtuk: intézményük kiemelt nevelési feladata az idén a nemzeti értékek, hagyományok őrzése, ápolása – ehhez kapcsolódva a Vas vármegyei értéktár és a Nemzeti Művelődési Intézet Vas vármegyei Igazgatóságával – Éles Krisztina igazgatóval – közösen kidolgoztak egy tervsorozatot. Ennek részeként Vas vármegye értékeit ábrázoló installációk, könyvek, osztályfőnöki, honismereti tanórákon felhasználható segédanyagok is érkeztek a rendezvényre. Zanati Margit bemutatta a Vas Vármegyei Értéktár 2023-as kötetét. A környékbeli községek – Hosszúpereszteg, Vashosszúfalu, Káld és Sitke – értékteremtő szakkörei is hozzájárultak munkáikkal a kiállítási anyaghoz. A vashosszúfalui tájház munkatársai hagyományőrző foglalkozásokat szerveznek majd a gércei iskolában – ez is a tervek között szerepel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában