Kiállítással

2023.05.23. 18:40

Foltvarrók találkoztak Körmenden - fotók

Regionális Foltvarró-találkozót rendeztek a Rába-parti városban. A program házigazdája a Körmendi Foltos Klub volt, a tagok munkáiból gyönyörű kiállítást is nyitottak.

Tóth Judit

Foltvarrók találkoztak

Forrás: Szendi Péter

A foltosklub a Körmendi Kulturális Központ égisze alatt működik 2000 óta, de a tényleges megalakulás valamivel korábbra, 1998-ra tehető. A foltvarrók nem először rendeztek Regionális Foltvarró-találkozót, így nagy rutinnal vágtak neki a szervezésnek a klubtagok, Biczó Lászlóné Edit (Dodi) vezetésével. A nap nagy része kézműves munkával, szakmai eszmecserével telt, a workshopra az ország több szegletéből érkeztek érdeklődők, emellett neves alkotók, designerek műveiből is lehetett vásárolni. 

Délután a Városi Kiállítóteremben nyílt tárlatuk, amit Molnár Tünde, a Nomád Művészeti Egyesület elnöke ajánlotta a közönség figyelmébe. – A mai világban sok minden online létezik, ezért nagy szükség van arra, hogy a kézműves technikákat megőrizzük, továbbadjuk. Az embernek alapvető tulajdonsága, hogy szeret alkotni, azt hiszem, a Körmendi Foltos Klub tagjai ezt nagyon jól tudják – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában