Ajándékozás

2023.05.31. 15:52

Geszler Mária-állandó Szombathelyen: egyhangúlag jóváhagyták a megállapodás szövegét

Újabb, fontos előrelépés történt azért, hogy hamarosan megnyílhasson Geszler Mária Kossuth-díjas keramikusművész álladó tárlata Szombathelyen.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Geszler Mária 1966 óta él és alkot a vasi megyeszékhelyen, Szombathely városa 2008-ban életműdíjjal ismerte el magas szintű művészi tevékenységét. A keramikusművész nagylelkű felajánlása – 45 alkotását az önkormányzatnak ajándékozza – a legutóbbi közgyűlésen ismét napirendre került. A szándéknyilatkozat elfogadása után a képviselők egyhangúlag hagyták jóvá annak a megállapodásnak a szövegét is, amit a Kossuth-díjas alkotó törvényes örököseként lánya, Garzuly-Wahlgren Anna és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviseletében Nemény András polgármester láthat el kézjegyével. A szerződés aláírása után a műtárgyak a Savaria Múzeum gyűjteményét gazdagítják, a tervek szerint a képtárban nyílik állandó tárlat, ahol majd megtekinthetők lesznek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában