Mindenhonnan érkeztek diákok

2023.05.26. 19:36

Huszonkét arany, 14 ezüst és 7 bronz minősítés Vépen a 13. HATOSfogat Művészeti Fesztiválon - fotók

Utoljára három évvel ezelőtt szervezett/szervezhetett HATOSfogat Művészeti Fesztivált a Hatos Ferenc Általános Iskola. Pénteken a vármegye minden részéből érkeztek iskolások a művelődési házba, összesen 43 műsorszámot értékelt a zsűri.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyről, Rumból, Szentpéterfáról, Egyházasrádócról, Kőszegről, Szentgotthárdról, Jákról, Körmendről és Vépről is jöttek csapatok – közel 300 diák mutatta meg a tehetségét táncban, zenében, versben. Rajtuk kívül hangszeres előadásoknak és színjátszócsapatnak is tapsolhatott a közönség.

A bemutatók előtt Molnár Krisztina, az iskola igazgatója köszöntötte a szereplőket, kísérőiket és a szülőket. A fesztivált nagy találkozásnak és nagy utazásnak nevezte olyan diákokkal és pedagógusokkal, akik szívből teszik, amiben tehetségesek. Merik vállalni és megmutatni mások előtt is tudásukat.

Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója megnyitójában kiemelte: a diákélet legszebb pillanati túlmutatnak a mindennapi iskolai élet világán. – Manapság nincs fontosabb annál az üzenetnél, amit a művészetek tudnak leginkább kifejezni. A fesztivál lényege, hogy bármilyen tehetség, ami szeretné magát megmutatni, most megteheti – fogalmazott.

Kovács Péter, Vép polgármestere úgy készült, hogy a ma divatos mesterséges intelligenciát kérdezte, mit „gondol” a HATOSfogat művészeti fesztiválról. A kissé gépies összeállítás után személyes gondolatait osztotta meg, külön megemlítve a családok összefogását, hogy a gyerekek, unokák a világot jelentő deszkákon bemutatkozhat,

A színvonalas előadásokért 22 arany, 14 ezüst és 7 bronz minősítést osztott ki a zsűri: Horváth Dávid, a TánCentrum AMI és Művészeti Szakgimnázium vezetője; Tóth Dániel énekes; Molnár Virág, a Derkovits Gyula Általános Iskola pedagógusa; Iszakné Koszorús Judit, a Vépi Művelődési Ház és Könyvtár vezetője és Hegedüs-Nemes Tímea, a szülői közösség elnöke. A Vándorkupát az idén a TánCentrum Alapfokú Művészeti Iskolának adták át, a szombathelyi és a körmendi csoport részére. A Tudás Fája Közalapítvány különdíját a Hatos-iskola társastáncos csapatai kapták, a szülői közösség különdíja két tanulóé lett: Kerecsényi Gáboré és Házi Dominiké, akik a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában