Elismerés

2023.05.27. 09:37

Kiemelt arany oklevelet érdemeltek ki a szombathelyi horvát művészeti csoportok

A zsűri mindkét művészeti csoportot kiemelt arany oklevéllel minősítette.

TK

Fotó: Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat

A Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa, valamint SENIOR TÁNCCSOPORTJA benevezet a ,,XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje” vetélkedőjére. A csoportok megmérettetése területi elődöntők során kezdődött, melyek közül az egyiket Szombathelyen rendezték. A kórus és a tánccsoport is kiválóan helyt állt és bekerült az országos döntőbe, melyet május 12-14 között rendeztek Hajdúszoboszlón.

A háromnapos rendezvény első napján a résztvevők végig vonultak a fürdőváros főutcáján énekelve, táncolva. Még a kiadós eső sem tudta a jó hangulatot befolyásolni. A legnagyobb közönségsikert a szombathelyi horvátok kültéri kóló tánca aratta, mind a résztvevők, mind a város lakói és fürdővendégei körében.

A második napon nagyon sok fellépő között mutatta be műsorát a ĐURĐICE kórus, majd nem sokkal később a SENIOR tánccsoport, mindkettő nagy sikerrel a zsűri és a közönség előtt.

A nap izgalmait baráti estével zárták a fellépők.

Az eredményhirdetést vasárnap tartották. A zsűri mindkét  művészeti csoportot kiemelt arany oklevéllel minősítette.

A csoportokat Fasching Zsuzsanna karvezető és Skrapits Péter tánccsoport vezető készítette fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában