Előadás

2023.06.09. 15:53

Nagyapám, Frank Sinatra - Szombaton zenés premier a Weöres Sándor Színházban

Ölbei Lívia

A felvétel 1957-ből való - ugye, milyen elegáns?

Forrás: VN/WSSZ

Többször hallottuk már Szabó Tibor, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója előadásában Frank Sinatra talán legnagyobb slágerét, a My way-t. Most egész előadás épül Frank Sinatra zenéjére és pályafutására: a Nagyapám, Frank Sinatra bemutatója június 10-én, szombaton 19 órakor kezdődik a színház Márkus Emília-termében. A színpadon: Szabó Tibor - és a zenészek. 

A mindig elegáns Frank Sinatra a 20. századi könnyűzene ikonikus alakja: azok is dúdolják a slágereit, akik talán nem is ismerik. 

Összesen 13 Grammy-díjat kapott, több mint 1800 felvételt készített, 31 aranylemez, kilenc platinalemez, három dupla és egy tripla platina lemez jelzi sikerét. A szombathelyi előadást nemcsak rendezőként, hanem szerzőként is Veres András jegyzi. Veres Andrást a Mesebolt Bábszínház előadásaiból ismerhetjük: dramaturgként, szerzőként, rendezőként. Jó, hogy ezen a módon is van átjárás a színházak között - ráadásul tényleg igaz, hogy a bábszínház sem korosztály (nem kizárólag gyerekeknek szól), hanem műfaj. 

De az se baj, ha a WSSZ-bemutató idejére kicsit gyerekké válunk. Nyolcvan perc, egy felvonás. Nagyapám, Frank Sinatra. És biztos felhangzik a My way. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában