A kortárs irodalom ünnepe

2023.06.08. 19:35

Változatos programokból válogathatunk a 94. könyvhét alkalmából Vas vármegyében

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 94. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet.

Polgár Patrícia

Az olvasnivalók választékából idén sem lesz hiány

Forrás: VN-archív

A könyvhét Szombathelyen a Szemben a valósággal: 24 előadás a magyar irodalomból című kötet bemutatásával kezdődött, a programok tovább folytatódnak pénteken és szombaton. Június 9-én a könyvtár előtti téren és a belső előadótermekben is attrakciók várják az érdeklődőket: 13 órakor Horváth Soma alpolgármester mond ünnepi köszöntőt, 13.30-tól a Tarisznyások együttes ad műsort. 14.30-kor és 15.30kor Papírszínház, 15 órakor Csider Sándor Világfa tetején című kötetének bemutatója lesz. 16 és 18 órakor Kalandozások Weöres Sándor nyomán címmel fedezhetik fel a könyvtár helyismereti és zenei gyűjteményét. 16.30kor kvízen mérhetik össze tudásukat a résztvevők, 17 órakor pedig megnyitják a Weöres-inspirációk című kiállítást. 19 órakor Szombathely Város Fúvószenekara ad koncertet. 

Kísérőprogramok: kézműves-foglalkozások, könyvárusítás és dedikálás (Balló László, Döme Zsuzsa, Hegyvári I. Edit). Június 10-én A bokor a viharhoz címmel tartanak zenés irodalmi estet 17 órától a Kámoni Arborétumban a könyvtár, a Vasi Múzeumbarát Egylet és a Rózsabors Műhely közreműködésében. Csepregen június 9-én ugyancsak a könyvhét kapcsán mutatják be Sárváry László Késő virágzás című kötetét 18.30 órakor a művelődési házban. A könyvet bemutatja: dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában