Telt házas előadással

2024.06.18. 10:00

Évadzáró a karácsonyfa alatt - A Soltis Lajos Színház és a Magyar Álomvasutak mozgásban

A Soltis Lajos Színház telt házas előadással zárta le a 2023/24- es kőszínházi évadot a hétvégén.

Ölbei Lívia

Célfotó. Középen az Anselmus-díjjal Tóth Ákos, mellette balra Pesti Arnold

Forrás: VN/SLASZ

A Magyar Álomvasutak című (több mint) zenés kabaréval roboghattunk el az évadzáró társulati ülésig, ahol Pesti Arnold elnök-igazgató úgy öszszegzett: küzdelmes, de sikeres évadot tudhat maga mögött a jövőre 45 éves, a megőrzés és megújulás érzékeny, sokrétű, izgalmas útján járó – saját szerepét újragondoló, önmagát újrafogalmazó – Soltis Lajos Színház: „Legyetek velünk továbbra is!” Pesti Arnold hozzátette: büszke és hálás, mert a Soltis-közösség ezúttal is megmutatta, hogy „miért és hogyan működik ez az egyesület 44 éve”. 

Szakmai és financiális kihívásokból volt – és lesz is – bőven, a bemutatók, belföldi és erdélyi turnék, a színiiskola (együtt az Ádám Jenő AMI-val) mellett másodszor rendezte meg a SLASZ – nagy sikerrel – a Soltis Majálist, elindult a Soltis-köztér, amely katalizátorként is működhet: különféle közösségi kezdeményezések megvalósítására. Az évadzáró velejárója a díjak átadása. Az öt-, tíz-, tizenöt éves „törzsgárdatagok” köszöntése után a legjobb színésznek a társulati szavazatok alapján odaítélt Anselmus-díjat Tóth Ákos vehette át. A szokásos társulati fotó a Magyar Álomvasutak díszletében készült – és nem nehéz jelképes értelmet tulajdonítani a háttérben látható, egyszerre érzelmes és vicces karácsonyfának. A színház évadokban méri az időt, az évadzáró kicsit olyan, mint a karácsony. Főleg, ha olyan közösségi színházról van szó, mint „a Soltis”. És bár a kőszínházi évadnak vége, a nyár is tartogat kihívásokat: közeleg például a szakmai táborok ideje. Az álomvasút mozgásban van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában