Eredmények

2024.06.20. 11:00

Itt vannak a Vasvári Színjátszó Fesztivál idei díjazottjai

Csabai Bernadett

Forrás: Szendi Péter

Több darab is kiérdemelte az Arany minősítést a Vasvári Színjátszó Fesztiválon. A Mozaik Társulat Georges Feydeau: A férj vadászik című darabjával, a Prospero Színkör Ingmar Bergman: Őszi szonáta című előadásával, a Garabonciás Színtársulat Móricz Zsigmond és B. Török Fruzsina: Rab Oroszlán című művével, a Szabad Színház Borbély László: Az átok című produkciójával, a Felhőjárók Mozdulatszínház Rédli Éva és Szélpál Stefi: Útközben című darabjával, valamint a Szó és Kép Színpad az Úristen! Minek nevezzelek című előadásával nyerte el a rangos minősítést.

A Vasvári Játékszín Brunszvik-előadásában Varga-Bodó Anita - Ezüst minősítést értek el a Színjátszó Fesztiválon
A Vasvári Játékszín Brunszvik-előadásában Varga-Bodó Anita - Ezüst minősítést értek el a Színjátszó Fesztiválon
Forrás: Szendi Péter

Ezüst és bronz minősítések a Színjátszó Fesztiválon

Az Ezüst minősítést két csoportnak osztotta ki a zsűri: a Honvéd Kaszinó Kurta Lilla: A szendvics nevű darabját mutatta be, a Vasvári Játékszín pedig Büki Attila: Brunszvik, az elhivatott című előadását vitte színpadra – a darabról mi is írtunk. Bronz minősítést az "Üss a hasadra!" Színpad kapott Mrožek: A nyílt tengeren című művével.

A fesztivál legjobb előadásának járó fődíjat a Szabad Színház nyerte el, ők Borbély László: Az átok című darabját álmodták színpadra. A legjobb férfi alakításért járó díjat Szabó Miklós Bence vitte el ugyanebből az előadásból, míg a legjobb női előadásét Törsök Márta érdemelte ki Ingmar Bergman: Őszi szonáta című darabjában nyújtott alakításáért.

A legjobb rendező díját Somos Ákos vehette át Tasnádi István: Cyber Cyrano-jának rendezéséért, a legjobb férfi epizódalakítás díját pedig Torma Tamás Az átokban nyújtott szerepéért.

Különdíjakat is kiosztottak: Fási Barnabás a Georges Feydeau: A férj vadászik, Farkas Réka pedig Rejtő Jenő: Úrilány szobát keres című darabjában nyújtott kiemelkedő alakításáért. A Garabonciás Színtársulat Móricz Zsigmond és B. Török Fruzsina: Rab Oroszlánjában mutatott kivételes színészi összjátékáért szintén különdíjat kapott. Az önálló fejlesztésű darabért járó különdíjat a Honvéd Kaszinó nyerte el Kurta Lilla: A szendvics című darabjával, míg a kiemelkedő társulati munkáért járó különdíjat a Fortuna Együttes kapta Schwajda György: A rátóti legényanya című előadásáért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában