Viszontlátásra!

2024.07.06. 15:05

A Lamantin ma már történelem - Megtartották a jazz tábor zárókoncertjét a színházban - fotók

Idén a 24. Lamantin Jazz Fesztiválra került sor az Improvizatív Zeneműhely Egyesület szervezésében június 30-tól július 6-ig Szombathelyen. Ma délután tartották a hozzá kapcsolódó 20. Improvizációs Tábor zárókoncertjét.

Merklin Tímea

Fotó: © Cseh Gábor

A Lamantin ma már történelem: a fesztivál jövőre ünnepli kerek negyed évszázados történetét, a tábornak idén van a húszéves évfordulója - pillanatképeik visszaköszöntek a színházban az elmúlt egy hét alatt látható kiállításokon – Czika László fotóin, Nemerey Péter plakátjain, a Tímár Aporka által összeállított történeti dokumentum értékű molinón. A mai koncerten bemutatkoztak a fesztiválközönség előtt a diákok, mit tanultak, hogyan csiszolódtak össze az intenzív zenetanulással eltelt hét során.

Tímár Péter fesztiváligazgató a zárókoncerten úgy fogalmazott: „a tábor egy hatalmas ajándék mindenkinek” – a hallgatóknak, a tanároknak, és végül a közönségnek is, lényegében egy nagy baráti társaságként tud működni az évek, évtizedek során. „Éljenek a tanárok!” – mondta, és hatalmas tapsot kapott a közönségtől, „Éljenek a lamantinok!” – tette hozzá, amit üdvrivalgás követett, hiszen ebbe tényleg minden jelenlévő – résztvevő, oktató, segítő és zeneélvező – beletartozott. Márkus Tibor, a Lamantin Improvizációs Tábor művészeti vezetője rövidre fogta táborzáró beszédét, egyetlen kérdést tett fel: „Jó volt?” Kórusban kiabálta mindenki, hogy „Igeeeeen!” – Mi eljövünk jövőre is – fűzte hozzá. – És ti? – kérdezte, amire megint egy kórusban kiáltott „Igeeeen” volt a válasz. – Már csak 357-et kell aludni, és megint itt lesz a Lamantin – csillantotta meg a jövőt Márkus Tibor, és köszönetet mondva mindenkinek így búcsúzott: „Viszontlátásra!”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában