Két jubileumi tortát is felszeltek

2024.07.07. 18:22

Herényiek Háza 10. Alkotótáborának témája a virágos természet volt - fotók

Idén tizedik alkalommal rendezték meg a Herényiek Háza alkotótáborát, amelynek munkáiból szombaton délután nyílt kiállítás.

Merklin Tímea

Fotó: © Cseh Gábor

A tábort először 2015. nyarán szervezték meg, eleinte a Szombathelyi Roma Önkormányzat, majd három éve a Fáklyavivők Egyesülete és a Herényi Kulturális és Sportegyesület összefogásával. Idén tizedik alkalommal gyűltek össze Ferkovics József, a neves roma festőművész, a Fáklya Vivők Egyesülete elnökségi tagja, a tábor vezetője köré  művészbarátai a Herényiek Házában. Tábor művészei: Balogh Tibor, Bari Janó, Ráczné Kalányos Gyöngyi, Hájas Zoltán, Ökrös Mónika, Gaudi Márton, Nagy Zoltán, Kárpáti Zsuzsanna, Vári Zsolt, Szegkovács József, Szentandrás Csaba.

A június 29-július 7-ig tartó tábor lehetőség volt számukra, hogy szellemi, fizikai feltöltődésnek legyenek részesei, illetve alkotásaikkal gazdagítsák a közösséget, kiállításon mutassák be műveiket – az idei fő téma a virágos természet volt –  tájakat, csendéleteket, portrékat, zsánereket. A tábor már a kezdetektől a roma-magyar kapcsolatok erősítését tűzte ki célul. Koncepciója az, hogy az előítéletek lebontása közös feladat; és az évek során szerzett tapasztalatok megerősítik: a táborban eltűnnek a társadalmi különbségek, a közös élmények és a művészet közös nyelvet alakít ki a résztvevők között.

A tábor minden évben nyitott, az érdeklődő közönség számára látogatható, így idén is az volt, ami szintén a párbeszéd kialakulását segíti. A szombati kiállításmegnyitón két jubileumi tortát is felszeleteltek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában