Országos Irodalmi Ünnep

2018.02.24. 20:21

25 órás Wass Albert-felolvasás: a feltöltődés és az értékőrzés a cél

Idén már negyedik alkalommal csatlakozott a huszonöt órás Országos Irodalmi Ünnephez az Őrállók Alapítvány, akik Szalafőre szervezték meg a maratoni felolvasást.

Csizmadia Anna

Fotó: Hornyák Emőke

A kezdeményezés tizenegy évvel ezelőtt indult útjára, bár akkor még rekordkísérletnek szánták, mára hagyománnyá nőtte ki magát. Az erdélyi író születésének 110. évfordulóján még a tengerentúlon is csatlakoztak a rendezvényhez.

Vas megyében egyedülálló módon Szalafőn rendeztek felolvasást. Igaz,  Wass Albert születésnapjáról emlékezik meg a felolvasás, de a rendezők örömmel fogadtak bármilyen irodalmi művet. A péntek este hattól szombat este hétig tartó rendezvényen állandóan olvasott valaki. Volt, aki Wass Albert műveiből hozott részletet, volt aki Piszkos Fred kalandjait osztotta meg a többi résztvevővel, de hallhattunk fejezeteket tiniregényekből is. Több mint hatvan ember vett részt az Őrállók Alapítvány eseményén. A környező falvak iskolásai, színjátszó körei is csatlakoztak hozzájuk, ki-ki a maga kedvére való olvasnivalóval.

 

- A mindennapok során nem foglalkozunk eleget az irodalommal, ezért egy ilyen esemény feltölti a lelket. Emellett persze célunk a magyar értékek megőrzése, az irodalmi alkotások és hagyományok tovább adása is.- tudtuk meg Balek Bernadettől, a rendezvény egyik szervezőjétől. Az est végén, Kapornaky Gyula, az Őrség költőjének Kökényvirág vagyok című verseskötetéből olvastak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában