Tehetséges ovisok

2018.09.20. 07:00

A legszebb rajzokat kiállították a városházán Szombathelyen

Mozogni jó! címmel óvodások rajzaiból nyílt kiállítás a városházán tegnap. Az óvodapedagógusok szakmai napjának nyitórendezvényén ajándékot is kaptak a legügyesebb kisgyermekek

SZMK

Fotó: Nagy Jácint

Kirándulás, játszótéri játékok, kerékpározás, labdázás és számtalan más élmény szerepel az óvodások rajzain, amelyekből a városháza aulájában nyílt kiállítás. Az önkormányzat az idén először szervez óvodapedagógiai szakmai napot a Szombathelyi Óvodavezetők Munkaközösségével, a Szombathelyi Intézményközi Esélyegyenlőségi Munkaközösséggel, valamint a Közoktatási Szakértők Országos Egyesülete Vas Megyei Szervezetével együttműködve Esély a jövő nemzedékének címmel. Ebben hirdették meg az óvodásoknak szóló rajzpályázatot. A gyerekek a Mozogni jó! témára készíthették el színes rajzaikat.

 

A város 18 óvodájából összesen 169 alkotás érkezett, amelyek közül a 30 legkiemelkedőbbet oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmazták a szervezők. Az ünnepélyes átadáson a városháza házasságkötő termében a Barátság úti óvoda gyermekcsoportja Színes világ című műsorát élvezhette a gyerekekből, hozzátartozókból és pedagógusokból álló közönség, majd dr. Puskás Tivadar polgármester köszönte meg az óvodások aktivitását, és méltatta a szívből jövő érzéseket és gondolatokat kifejező munkákat. A gyerekek aztán megilletődve vették át a rajzeszközöket tartalmazó ajándékcsomagot a polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy a színes alkotások szeptember 28-áig díszítik a városháza auláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában