segítséget kértek

2018.10.16. 21:24

Bajnokságra menne a Savaria TSE

Közönségéhez fordult segítségért a Savaria TSE: felnőtt csapatuk Latin Táncok Formációs Világbajnokságára való kijutása a tét.

VN

Kínába utazna a csapat, segítséget kérnek Fotó: Savaria TSE

Negyedszer vívta ki a versenyzés lehetőségét a vb-n a Savaria TSE felnőtt csapata, magyar bajnokként, első számú kvalifikáltként jutottak ki. A korábbi években kétszer Ausztria, egyszer Németország adott otthont a megmérettetésnek, a kiutazás nem jelentett akkora anyagi terhet, mint az idén. December 2-án a kínai Sencsen városban rendezik a világbajnokságot. A csapat keményen dolgozik az ottani jó szereplésért, de minden erőforrás nem áll rendelkezésükre: az utazás költségeit, mintegy 5 millió forintot nem tudják finanszírozni..

Kínába utazna a csapat, segítséget kérnek Fotó: Savaria TSE

Facebook-posztban keresnek támogatókat, jelezve, hogy Szombathely önkormányzatától, az Államtitkárságtól és a Magyar Táncsport Szövetségtől is kaptak segítséget, de ezek az összegek csak a költségek felét fedezik.Horváth Dávid tréner azt mondja, még 2 millió forint hiányzik a teljes költségvetésükhöz. Hatalmas presztízs lenne a kínai szereplés, a magyar táncsport, Szombathely képviselete nemzetközi porondon, és a versenyzés szempontjából is sokat jelentene: nem esnének ki a nemzetközi vérkeringésből. November 12. az utolsó határidő, hogy visszajelzést adjanak a szervezőknek a 16 táncos, egy tartalék pár és a két tréner utazásáról. Mindössze kétezer ember ezerforintos támogatása kellene, hogy megvalósuljon az álom – írják a posztban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában