lendvai Pupilla Bábszínház

2018.03.21. 08:00

Elrabolták a boszorkánylepkék

A jó és a rossz küzdelme a Pupilla Bábszínház egyszemélyes előadásában.

Népújság/Horvat Silvija

Kavaš Petra mozgatta a figurákat az egyszemélyes bábjátékban Fotó: Népújság/Horvat Silvija

A lendvai Pupilla Bábszínház sikeresen mutatta be legújabb egyszemélyes előadását, a Petrezselymecskét.

A vakmerő és bátor kislány történetét egy olasz népmese alapján Kavaš Petra dolgozta át színpadra, valamint a bábokat is ő mozgatta. Március 8-án a lendvai színház- és hangversenyteremben az egyszemélyes mesét Kavaš Petra színésznő és Šinko Sabina, az előadás rendezője és díszlettervezője, valamint a bábszínház vezetője varázsolta színpadra.

Ismételten egyedülálló és magával ragadó történetet láthatott a közönség.

Kavaš Petra mozgatta a figurákat az egyszemélyes bábjátékban Fotó: Népújság/Horvat Silvija

A bemutató zenéjét Gal Filip, a technikai hátterét Gal Milan szolgáltatta. Kavaš Petra könnyedén mozgott a bábok világában, ügyesen adva át a közönségnek a történet üzenetét. Általában minden mesében a jó és a rossz ütközik meg egymással, nincs ez másként Petrezselymecske történetében sem. Kalandos út elé néz a bátor kislány azok után, hogy az éjjeli boszorkánylepkék elrabolják és nehéz feladatok elé állítják. Veszélyes útján Memé, a boszorkánylepkék unokatestvére segíti, aki egyben Petrezselymecske szerelméért is küzd. (Minden mesében szükség van segítőkre is.)

Közösen sikerül legyőzniük a gonoszt, a fiú pedig elnyeri a lány kegyeit. Az előadást, amely persze szerencsésen és tanulsággal végződött, a legkisebbek nagy izgalommal és érdeklődéssel kísérték végig.

Népújság/Horvat Silvija

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában