Gencsapátiba jönnek

2018.04.24. 16:00

Ezt üzente a Margaret Island zenekar a vasiaknak

A Gencsapáti Pünkösi Fesztiválon idén lép fel először a Margaret Island zenekar, ebből az apropóból tettünk fel nekik néhány kérdést.

Gulyás Regina Olimpia

Remek hangulat vár a Pünkösdi Fesztiválra látogatókra! Fotó: Hegyi Júlia Lily

A Margaret Island 2013-ban alakult. Stílusukat alternatív popként lehetne definiálni. Sokszor vegyítik zenéjüket népzenei elemekkel. Koncertjeiken mindig nagyon jó hangulatot teremtenek. Lendületes, karakteres az előadásmódjuk és zenéjük egyaránt.

Első lemezük 2015 szeptemberében jelent meg Egyszer volt címmel, a második 2016-ban Bakancslista címmel. A dalszövegeik nagy részét Hujber Szabolcs írta (pl. Eső, Bolyongó, Veled minden, Libikóka, Napfény, Ringató, Egyszer volt), két dalukhoz pedig Bródy János írt szöveget (Nem voltál jó, amely eredetileg angolul jelent meg /Soaked In Life/ és Hajnali láz). Lemezeiken helyett kaptak Bródy János korábbi szerzeményeinek feldolgozásai is (Egy lány sétál a domboldalon; Engedd, hogy szabad legyek). A zenekar tagjainak elmondása szerint az első lemez a gyermekkor lezárását, egyfajta felnőtté válást szimbolizál.- írja róluk a Wikipédia.

Most léptek fel először a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon?

Igen, és már nagyon várjuk!

Milyen Vas megyében koncertezni, milyen a hangulat, az emberek?

A legutóbbi szombathelyi koncertünk telt házas volt a Cinema Caféban, mindig nagyon jó hangulat kerekedik a végére és örömmel térünk vissza bármikor.

Lendületes koncertjeik sokakat elvarázsolnak Fotó: Hegyi Júlia Lily

Van Vas megyéhez köthető emléketek? Kérlek, meséljétek el olvasóinknak!

Füstös Bálint: Sokat játszottunk már errefelé és nagyon szeretjük a környéket. Anyukám szombathelyi születésű, ezért a családi ünnepeket sokszor itt tartjuk. Nagyon szeretem a Savaria karnevált, a felvonulást, remélem egyszer mi is felléphetünk majd itt.

Lábas Viki: Anyukám itt végezte az első Főiskoláját és Fonyódról én is sokszor jártam ide szemészetre.

Mik a terveitek a nyárra?

Törőcsik Kristóf: Szeptemberben fog megjelenni a 3. lemezünk, ezért a nyár folyamán a koncertek mellett a stúdióban töltjük majd az időnket. Szóval idén sem fogunk unatkozni, és alig várjuk a közönség reakcióit az új dalokkal kapcsolatban.

A nyáron nem csak a szórakozás, de a munka is szerepet kap Fotó: Hencz Péter

Üzenjetek, kérlek a fesztiválra látogatóknak!

Kedves gencsapátiak, érezzétek magatokat nagyon jól a koncertünkön, hozzatok magatokkal minden hétköznapi problémát, amit a koncert során közös énekléssel oldunk majd fel a Margit-szigeti őszinte örömzenénkkel! Köszönjük, ha meghallgattok minket és nyitott szívvel fogadtok. Mindent megteszünk majd a jó hangulat kedvéért! :)

Remek hangulat vár a Pünkösdi Fesztiválra látogatókra! Fotó: Hegyi Júlia Lily

Szeretnél jegyet nyerni a fesztiválra? A vaol.hu most lehetőséget biztosít erre. Kattints IDE a részletekért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában