BUDAPEST, KŐSZEG

2018.05.23. 20:45

Hajmeresztő lesz: vár a színházi nyár

Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója, a Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke szerdán, a nyári színházi szezont beharangozó margitszigeti sajtótájékoztatón adta át Pogány Juditnak a Gedeon József Amfiteátrum-díjat.

Ölbei Lívia

A Kőszegi Várszínház csapata a margitszigeti tájékoztatón. Gelencsér Ildikó művészeti titkár, Pócza Zoltán az Amfiteátrum-díjjal, Bakos Zoltán művelődésszervező, műszaki vezető Fotó: Fügés Anna

 

A Kőszegi Várszínház csapata a margitszigeti tájékoztatón. Gelencsér Ildikó művészeti titkár, Pócza Zoltán az Amfiteátrum-díjjal, Bakos Zoltán művelődésszervező, műszaki vezető Fotó: Fügés Anna

A sajtótájékoztatót Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes nyitotta meg, aztán a Szabadtéri Színházak Szövetségének kilenc tagszínháza – a Gyulai Várszínháztól a Zsámbéki Színházi Bázison át Kisvárdáig – adott ízelítőt programjából. Pócza Zoltán a szövetség elnökeként Pogány Juditnak adta át a 11 éve megalapított Amfiteátrum-díjat. Pogány Judit elismerése Kőszeghez is kötődik: a szabadtéri színházak közül itt láthatta őt a legtöbbször az elmúlt években a közönség. Ami pedig a Kőszegi Várszínház – kiállítást, koncertet sem elvétve tartalmazó – kínálatát illeti: június elsejétől augusztus elsejéig megint színre viszik a nyarat. A támogatások révén folytatódhat az a tavaly megkezdett hagyomány is, hogy a vendégjátékokon kívül négy saját, illetve koprodukciós bemutató készül: mindenféle érdeklődés és korosztály megtalálja a magáét. A bábszínházi, független színházi és kortárs táncos alternatívák mellett a minőségi szórakozást ígérő saját nagybemutató Paul Portner bűnügyi vígjátéka, a Hajmeresztő lesz az idén. Ez az a darab, amelynek végső kimeneteléhez a közönségnek is lehet egy-két szava.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában