Antológia

2018.06.18. 09:30

Itthon vagyunk otthon Vas megyében

Az Itt-hon Szülőföldem-otthonom című vasi antológia bemutatóját a csepregi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban tartották.

Merklin Tímea

Tóthárpád Ferenc, a kötet szerkesztője kezében az új antológiával Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Tóthárpád Ferenccel, a mű szerkesztőjével és a jelenlévő szerzőkkel Sági Ferenc, a Farkas Sándor Egylet elnöke beszélgetett. Az antológiába huszonöt Vas megyei vagy a megyéhez kötődő költő műveit gyűjtötték össze. A kiadó terve, hogy még idén megjelentetik a Vas megyei írók novelláit, jövőre pedig megint a költők műveit, hogy kétévente legyenek új verseskötetek. A rendezvényen bemutatkozott két helybeli költő: Sudár Lászlóné, aki a T. Molnár Zsuzsanna művésznevet használja, és Sárváry László, mindketten nyugdíjas tanárok. Az est vendége volt Zsuzsa két „költőbarátnője”, a kőszegi Bősze Éva és a szombathelyi Bognár Stefánia, illetve Csider Sándor volt főiskolai oktató is. Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó vezetője elkötelezett Vas megye kincseinek megörökítésében, nemcsak a múlt érdekli, de a jelen értékeire is figyel, szeretne lehetőséget biztosítani elsőkönyves szerzőknek is.

Tóthárpád Ferenc, a kötet szerkesztője kezében az új antológiával Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában