pódium-beszélgetés

2018.07.17. 20:17

Operakalauz premier előtt a Bartók fesztiválon

Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes és Hamar Zsolt Liszt-díjas karmester, a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója Szabó Ferenc János zongoraművész, zenetörténész kérdéseire válaszolva kalauzolta a népes közönséget a Kékszakállú herceg várának termeiben: a zsinagógaudvaron hétfőn este megrendezett pódium-beszélgetésen.

VN

Komlósi Ildikó, Hamar Zsolt, Szabó Ferenc János

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

 

A Kékszakállú-bemutató előtt jól jött a felkészítés. Hamar Zsolt karmesterként és rendezőként is részt vesz a Balázs Béla-librettóra írt egyetlen Bartók-opera színrevitelében, Juditot Komlósi Ildikó énekli-játssza vasárnap este az Iseumban, a súlyos titkokat őrző Kékszakállú szerepében Cser Krisztián lesz a partnere. A Kékszakállú-történet évszázadok óta létezik, alakul, változik – és sokszor éppen a különbségekben rejlik a lényeg. Nagy irodalma van annak is, hogy a való világban kik lehettek a végül a művészet kapuján belépő, ott halhatatlanná váló Kékszakállú előképei.

Komlósi Ildikó, Hamar Zsolt, Szabó Ferenc János
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában