Aligátor SE

2017.09.13. 19:45

Vízilabda harmadik hely Kanizsáról

NAGYKANIZSA A főként fiatalokkal felálló Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) harmadik helyen végzett a zalai városban rendezett négycsapatos felkészülési tornán.

Pum András

Fotó: A nyolcgólos Kutasi Rómeó volt a legeredményesebb Aligátor-játékos        Fotó: Unger Tamás

A kétnapos vízilabdatornán három OB I/B-s – a házigazda Kanizsa Vízilabda, a BVSC II, az Ybl –, valamint az OB I-es AVUS vett részt. Az együttesek körmérkőzésekkel döntöttek a helyezésekről. A vasiak kerete foghíjas volt, Matajsz Márk vezetőedző néhány játékosát pihentette, mások kisebb sérüléssel bajlódtak. Így Ivan Basara, Vladimir Cvetic, Garancsy András, Kiss Csaba és Ekler Bendegúz sem utazott el a zalai városba. Az aligátorok az első találkozón 10-7-re (2-2, 2-2, 3-2, 3-1) nyertek az OB I/B-s Ybl ellen. A gólokat Kutasi Rómeó 5, Polovic Krisztián 2, Takács Kristóf 1, Rustan Ukumanov 1, Sági Benjamin 1 szerezte. A következő meccsen a BVSC II. volt az ellenfél, a szombathelyiek nagy csatában 10-9-re (2-3, 4-3, 2-2, 2-1) alulmaradtak úgy, hogy már 6-2-re vezettek. A vasi találatokat Kutasi 3, Sági 2, Baj Marcell 2, Takács 1, Galambos Gergely 1 jegyezte. Az utolsó összecsapáson a Kanizsa ellen szálltak vízbe, és 9-4-re (2-2, 3-0, 1-0, 2.2) kikaptak. A szombathelyi gólokat Polovic Krisztián, Kurucz Barnabás, Baranyai Ákos, Kutasi szerezték. Az aligátorok a harmadik helyen zárták a tornát, melyet a Nagykanizsa nyert.

Fotó: A nyolcgólos Kutasi Rómeó volt a legeredményesebb Aligátor-játékos Fotó: Unger Tamás

– Felmérésnek, gyakorlásnak szántuk a tornát, elsősorban a fiataloknak adtam lehetőséget – mondta Matajsz Márk. – Hasznos volt a viadal, hiszen – főleg az utolsó találkozón, amelyre el is fáradtunk – sok hiba előjött. A fiataloktól agresszívabb, motiváltabb, az idősebbektől okosabb játékot várok a jövőben.

Az aligátorok legközelebb jövő szombaton és vasárnap a Magyar Kupa kaposvári selejtezőcsoportjában szállnak vízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában