BÜK

2017.09.28. 19:12

A magyar női U17-es válogatott 1-0-ra verte Norvégiát

A 8. Európa-bajnoki selejtezőcsoport utolsó mérkőzésén a magyar női U17-es labdarúgó-válogatott a Haladás-Viktória futballistája, Fördős Beatrix találatával 1-0-ra verte Norvégiát.

Pum András

A szombathelyi Fördős Beatrix találata csoportgyőzelmet ért Magyarország számára Fotó: Unger Tamás

Magyarország–Norvégia 1-0 (1-0). – Bük, 200 néző, Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés, 3. forduló, vezette: Larionova (azeri). Magyarország–Norvégia 1-0 (1-0). – Bük, 200 néző, Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés, 3. forduló, vezette: Larionova (azeri). Magyarország: Terestyényi – Jánosi, Pusztai (Kovács E.), Fördős, Nagy Virág – Csolti, Pintye (Erdész), Buzás, Czellér, – Nagy Vanessza (Papp), Balogh. Szövetségi edző: Schumi Dorottya. A remekül előkészített pályán a mérkőzés elején a norvégok futballoztak fölényben, két óriási ziccert is elhibáztak.

A szombathelyi Fördős Beatrix találata csoportgyőzelmet ért Magyarország számára Fotó: Unger Tamás

Majd a 7. percben egy bal oldali szöglet után a Haladás-Viktória védője, Fördős Beatrix 15 méterről jobbal a jobb sarokba bombázott (1-0). Szünet után is a norvégok kezdeményeztek többet, két alkalommal is a kapufát találták telibe. A magyarok ekkor elsősorban a védekezésre összpontosítottak, egymást kisegítve is mentettek és nagyot küzdve végül megtartották egygólos előnyüket. A magyar válogatott a norvégokat megelőzve első helyen végzett csoportjában.A másik mérkőzésen: Moldova–Bulgária 0-1.A 8. csoport végeredménye: 1. Magyarország 9, 2. Norvégia 6, 3. Bulgária 3, 4. Moldova 0 pont.A csoportból Magyarország és Norvégia jutott az elitkörbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában