FALCO-KÖRMEND

2017.10.21. 20:29

Az Egis Körmend nyerte a vasi rangadót a Falco ellen

Remekül kezdett és sokáig kézben is tartotta a meccset a Falco az Egis Körmend otthonában, de az első félidő végére összekapták magukat Ferenczék, és a nagyszünetre átvették a vezetést. Utána már egyértelmű a hazai fölény, a Körmend megérdemelten győzött.

Németh Zsolt

 

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 91–76 (15–20, 26–16, 30–18, 20–22)

Körmend, 2002 néző V: Benczur, Török, Jakab

KÖRMEND: WRIGHT 16/3, HOLLINS 15/6, Fanning 14/6, TUOYO 19/3, Horti -

Csere: Csorvási 7, FERENCZ 13/6, Halász -, Davis 7/3, Márton Á. -

Vezetőedző: Gasper Potocnik

FALCO: Govens 8, PERL 22/3, Váradi 8/6, BORISOV 18/12, Tóth N. 2

Csere: Zigeranovic 2, Pustahvar 8/3, Norfleet 8/6,

Vezetőedző: Srecko Sekulovic

Az eredmény alakulása. 5. p.: 5-5. 9. p.: 13-18. 12. p.: 15-27. 18. p.: 34-34. 24. p.: 53-42. 28. p.: 63-48. 31. p.: 76-55. 37. p.: 86-65.

Kipontozódott: Tuoyo 39. p.,

Mindkét gárda külföldről, hétközi nemzetközi kupameccsből érkezett a vasi rangadóra, amelyen kiváló hangulatú, zsúfolt ház előtt dobták fel a labdát.

A Falco nyitott jobban. A 0-5-ös kezdésre Wright hármasa volt a válasz, majd Tuoyo egyenlített. Aztán Váradi és Fanning váltott hármast, de a szombathelyiek folyamatosan előnyben voltak. Amikor több egyéni akciójuk is sikeres volt, Gasper Potocnik kért időt, mert öttel lépett el a vendégcsapat. Ennek ellenére a különbség megmaradt a negyed végére is. Alig egy perc alatt aztán 12-re növelte előnyét a Falco, máris körmendi időkérés következett. Csorvási rázta meg magát, öt ponttal közelítette csapatát. De pontosabban kosarazott a Falco, sokáig stabilan tartotta tíz pontos előnyét. Aztán amikor zsinórban három duplát szerzett a védekezésben is feljavuló Egis Körmend, Sekulovic mester rendelte magához játékosait, de magmaradt a hazai lendület. Tuoyo két kettese után kezdődhetett minden elölről, egyenlített az MTE. Sőt, a félidő végén Fanning öt pontjával már az Egis Körmend volt előrébb. (41-36)

Davis hármasával indított a felpörgött hazai gárda, amely tizenkettőre növelte előnyét. Borisov két triplája kellett a Falco versenyben tartásához. De Ferencz is betalált távolról, még a videobíró szerint is három pontért. Élesedett a harc a pályán, Perl és Govens pontjaival zárkózott a Falco, Gasper Potocnik kért időt. Wright lába görcsölt be, majd a küzdésre jellemző jelenet következett, hiszen többször is a földön fekve harcoltak a labdáért a játékosok. Hollins faulttal együtt dobott hármast, majd Davis varázsolt be egy ziccert, 15 pontos hazai fórnál jött a Falco időkérése. De nem változott a játék képe. Hollins hármasa után már 18 volt közte. Váradi hármast dobott, de rögtön egy technikait is kapott szövegért. Csorvásinak elég volt 4 tized másodper, így 17 pontos hazai előnyről következett az utolsó tíz perc. Tuoyo hármasával már húsz fölött volt a hazai előny, eldőlni látszott a mérkőzés. A frissebbnek látszó Egis Körmend látványosan kosárlabdázott és húsz körül tartotta előnyét. A végén Perl vezérletével öt pontot faragott a hátrányból a Falco, de a hazai győzelmet semmi sem veszélyeztette.

Mestermérleg:

Gasper Potocnik: – Először is gratulálok a csapatomnak, az edzői stábnak és a klub vezetésének, mindenkinek rászolgált erre, de különösen a szurkolóink, akik végig támogattak minket és extra erőt adtak a mai mérkőzéshez! Az elején voltak gondjaink, de tudtunk változtatni és fordítani. Csak a sok eladott labdával nem vagyok elégedett. Gratulálok és sok sikert kívánok a Falco-nak a nemzetközi szerepléshez. Mi pedig előre nézünk, mert kedden már újabb, nehéz meccs következik a Brüsszel ellen. Vannak gondjaink, remélem, Wright tud majd játszani,. Igyekszünk pihenni, frissíteni és újra jó teljesítményt nyújtani.

 

Srecko Sekulovic: – Gratulálok a körmendi csapatnak, ma este jobbak voltak. 15 percig úgy játszottunk, ahogy elterveztük, de ezt követően védekezésben komoly gondjaink voltak. 10 ponttal vezettünk, ami után elmaradt az addig jól működő védekezés, a Körmend visszajött a meccsbe és simán nyerni tudott. Nem jól védtük az egy-egyeket, könnyen dobott kosarakat az ellenfél, és közel hússzal több lepattanót is szedtek, ez sok! A végén kicsit kozmetikáztunk, de sima meccs volt. Gratulálok és sok sikert kívánok az Európa Kupában!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában